Deze Witte chocolade fudge met wasabi en zwart zout is een hele bijzondere combinatie geworden. Ik mocht verse wasabi ontvangen en heb daar al diverse gerechten mee gemaakt. Lees hier de blog over verse wasabi en dat de wasabi die verkocht wordt in de winkels niets met echte wasabi te maken heeft. Verse wasabi is niet pittig maar lekker fruitig van smaak.

 

Op onze laatste trip naar Ibiza vond ik zwart zout en heb dit meegenomen (met nog heel veel andere lekkere dingen natuurlijk!). Maar ja waar ga je dat lekkere zout voor gebruiken? Het leek mij wel leuk om het ergens op te gebruiken waar de kleur goed in uitkwam. En zo is deze combinatie ontstaat. Witte fudge met zwart zout erop, is het geen plaatje geworden? En ik kan je verklappen dat het ook nog eens een onwijs lekkere combinatie geworden is. Heb nog wel een beetje limoenrasp gebruikt om het wat op te frissen.

 

En ik heb de verse wasabi in nog een ander zoet gerecht gebruikt, namelijk in dit Matcha en wasabi ijs.