Deze Witte chocolade fudge met wasabi en zwart zout is een hele bijzondere combinatie geworden. Ik mocht verse wasabi ontvangen en heb daar al diverse gerechten mee gemaakt. Lees hier de blog over verse wasabi en dat de wasabi die verkocht wordt in de winkels niets met echte wasabi te maken heeft. Verse wasabi is niet pittig maar lekker fruitig van smaak.
Op onze laatste trip naar Ibiza vond ik zwart zout en heb dit meegenomen (met nog heel veel andere lekkere dingen natuurlijk!). Maar ja waar ga je dat lekkere zout voor gebruiken? Het leek mij wel leuk om het ergens op te gebruiken waar de kleur goed in uitkwam. En zo is deze combinatie ontstaat. Witte fudge met zwart zout erop, is het geen plaatje geworden? En ik kan je verklappen dat het ook nog eens een onwijs lekkere combinatie geworden is. Heb nog wel een beetje limoenrasp gebruikt om het wat op te frissen.
En ik heb de verse wasabi in nog een ander zoet gerecht gebruikt, namelijk in dit Matcha en wasabi ijs.
Ingrediënten
- 400 gr witte chocolade
- 300 ml gecondenseerde melk
- 1 tl limoenrasp
- 1 el verse geraspte wasabi
Instructies
- Leg bakpapier in een vierkante bakvorm van 22 cm.
- Hak de witte chocoladerapen in kleine stukjes.
- Verwarm in een grote pan op heel laag vuur de gecondenseerde melk en smelt hierin de witte chocoladestukjes. Roer af en toe.
- Haal de pan van het vuur af en meng de limoenrasp en geraspte wasabi erdoor.
- Giet het mengsel in de bakvorm, laat afkoelen en laat dan minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
- Snijd de chocolade dan met een warm mes in 36 stukjes.
2 reacties
Hemelse verwennerij
Dank je, ik kan je verklappen dat dit inderdaad een hemelse verwennerij is 🙂