Deze witlofsalade met appel en sinaasappel gaat heel goed samen met vis, varkensvlees en kip. Of serveer het bij de barbecue. Lekkere frisse salade met een zoete en pittige saus erover.
Probeer ook eens deze Chinese koolsalade met mandarijn
Deze witlofsalade met appel en sinaasappel gaat heel goed samen met vis, varkensvlees en kip. Of serveer het bij de barbecue. Lekkere frisse salade met een zoete en pittige saus erover.
Probeer ook eens deze Chinese koolsalade met mandarijn
Snijd de witlof doormidden en verwijder het bittere hart. Snijd dan de witlof in dunne reepjes. Of laat de blaadjes heel en pluk deze van de stronk af.
Was de appel en snijd deze in dunne plakken, snijd de plakken in dunne reepjes.
Snijd met een scherp mes de bovenkant en de onderkant van sinaasappels af. Zet de sinaasappels op de snijplank en snijd van boven naar beneden in een ronde beweging de schil met het wit af. Snijd dan de partjes uit de sinaasappel (vang het sap op en gebruik dit ook voor de dressing).
Dressing: Doe de yoghurt in een schaaltje en meng dit met de kerriepoeder, ketjap en sambal. Snijd de gemberbolletjes heel fijn en roer dit samen met de gembersiroop door de dressing.
Meng in een grote schaal de witlof, appel, sinaasappel en veldsla door elkaar. Je kunt de dressing erdoor mengen of erover gieten.
Copyright 2024 Culinea.nl - Deze recepten website is gemaakt door Umbrella Marketing
José
april 3, 2017 @ 11:33 pm
Klinkt heerlijk voor bij die kibbeling, dus ik weet al wat ik ga maken vandaag 🙂 Zin in ♥
Hanneke de Jonge
april 4, 2017 @ 2:32 pm
He wat leuk Jose dat je zo enthousiast bent over mijn recepten. Ben ook wel benieuwd hoe het smaakte.