Vegetarische Kapsalon met zoete aardappelfrites

Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog nooit een patatje kapsalon van een snackbar gegeten heb, maar ik vind het wel leuk om dit soort gerechten thuis te maken en er eventueel een iets gezondere versie van te maken. Mijn versie is deze vegetarische kapsalon met zoete aardappelfrites geworden en ik kan je verklappen dat het erg lekker is. Je kunt natuurlijk ook gewone patat ervoor gebruiken, maar ik had nog wat zoete aardappelen liggen en bedacht dat ik hiervan wel frites van kon maken.

 

Ik heb zelf de shoarmakruidenmix gemaakt, het recept ervoor kan je hier vinden.

Vegetarische Kapsalon met zoete aardappelfrites. Mijn versie gezonde versie op patatje kapsalon is deze vegetarische kapsalon met zoete aardappelfrites.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Hoofdgerechten, Vegetarisch
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 grote zoete aardappelen
  • olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 350 gr vegetarisch gehakt
  • 2 el shoarmakruiden*
  • 1 kleine ijsbergsla
  • 2 tomaten
  • 2 mini komkommers
  • gr geraspte kaas
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 2 el mayonaise
  • 1 tl Sriracha saus
  • snufje zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 225˚C. Bekleed een ovenplaat met aluminiumfolie.
  • Was de schil van de zoete aardappelen, droog ze af en snijd ze in de lengte doormidden. Snijd deze helften in dunne parten.
  • Doe de aardappelfrites in een grote schaal, giet een beetje olie erover en bestrooi ze met paprikapoeder en ruim peper en zout. Hussel even goed door.
  • Verspreid ze over de ovenplaat en zet ze in de oven. Bak ze ongeveer 20-25 minuten, maar draai ze halverwege wel even om.
  • Snijd de ijsbergsla in dunne repen en tomaten en komkommers in stukjes.
  • Maak de saus door alle ingrediënten te mengen met elkaar.
  • Verhit de olie in een pan en bak hierin de ui glazig, voeg dan het gehakt en kruiden toe en bak lekker bruin en krokant.
  • --
  • Schep nu het gehakt over de zoete aardappelfrites in de oven en strooi hierop de geraspte kaas. Schuif de bakplaat onder de grill in de oven tot de kaas goed gesmolten is.
  • Haal het dan eruit en verdeel het over vier borden. Verdeel hierop de sla met tomaat en komkommer. Lepel er wat saus op of serveer dat apart erbij.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating