Vegetarische aubergine hotdog

Voor deze vegetarische aubergine hotdog heb je hele lange dunne aubergines nodig die in z’n geheel geroosterd worden in een pan. Mocht je deze niet kunnen vinden, neem dan een “normale” aubergine in snijd deze in de lengte in kwarten.
Je kent misschien wel veganistische hotdogs en zelfs wortel hotdogs. Maar met deze nieuwste hotdog geeft jou een hele nieuwe kijk naar aubergines.
Zet de grillpan maar op het vuur en probeer sappige aubergines om te zetten in gekruide, plantaardige hotdogs. Stapel er nog gebakken soja uien en kimchi op voor een heerlijke aangeklede vegetarische hotdog.

 

In zijn geheel geroosterd, behoudt de aubergine een vlezige textuur en past hij perfect in een extra lang hotdogbroodje of pistoletje, en de pittige topping is een eerbetoon aan de klassieke hotdogs waar we naar hunkeren als we vegetarisch willen eten.
We nemen de familiefavoriet hotdog, maar geven er een heerlijk pittige vegetarische draai aan. Een mix van aubergine met kimchi geeft jouw hotdog een echte bite en het is een gerecht dat zeker indruk zal maken op jouw gasten. Een Aziatische fusion hotdog met smaken zoals zoet, zout en pittig.

 

Aubergines

 

Ik hou van alle soorten aubergines! Ik mocht deze mooie, lange en dunne lila aubergines ontvangen in een Foodybox. Ook wel bekend als de Chinese variëteit. In Italië noemen ze het Perlina. Hun vruchtvlees is compacter, heeft minder zaadjes en is minder waterig, waardoor het minder olie opneemt en de smaak is zoeter.
De enige keerzijde is dat, eenmaal bereid, hun heldere paarse kleur verandert in saai bruin. Bakken of sauteren is heerlijk, maar je zult uiteindelijk iets eten dat lijkt op rimpelige worstjes! Na wat vallen en opstaan heb ik besloten dat de enige manier om ze voor te bereiden – zodat ze er mooi uitzien en een deel van hun prachtige kleur behouden (slechts een klein beetje) – is door ze te grillen. Deze aubergine hotdogs zijn super eenvoudig en snel te maken.

Vegetarische aubergine hotdog

 

Tips:

 

Kimchi* is behoorlijk pittig, houd daar rekening mee. Je vindt het in de grotere supermarkten of je maakt het zelf.

Sriracha-mayonaise** kan je kant-en-klaar kopen maar ook zelf maken door een klein beetje sriracha te mengen met 2 eetlepels mayonaise.

Furikake is een droge Japanse smaakmaker bestaande uit een mengsel van gedroogde en gemalen vis, sesamzaad, gehakt zeewier en suiker, zout. Je kunt het vervangen door sesamzaadjes.

 

 

Recept Vegetarische aubergine hotdog:

Vegetarische aubergine hotdog. Voor deze vegetarische aubergine hotdog heb je hele lange dunne aubergines nodig. Top het af met wat jij lekker vindt.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerechten, Vegetarisch
Keuken Aziatisch
Porties personen

Ingrediënten
  

  • 4 hele dunne aubergines
  • sojasaus
  • 2 uien
  • zonnebloemolie
  • 1 zakje sla
  • 4 lange pistoletjes
  • 4 tl kimchi*
  • 4 el Sriracha -mayonaise**
  • evt korianderblaadjes
  • of furikake***

Instructies
 

  • Snijd de het kopje en kontje van de aubergine af. Maak dan om de centimeter kleine inkepingen in de breedte van de aubergine, maar snijd deze niet helemaal door.
  • Pel de uien en snijd ze in dunne ringen. Bak de uien goudbruin in een beetje olie, blus ze af met een scheutje sojasaus en laat dit nog even inkoken.
  • Rooster de aubergines in een grillpan of antiaanbakpan in ongeveer in 10 minuten gaar.
  • Bak de broodjes eventueel af in een hete oven.
  • Snijd de broodjes boven in de lengte doormidden. Verdeel de sla en gebakken ui erover en leg op elk broodje een 'aubergine hotdog'.
  • Top af met kimchi, Sriracha -mayonaise, korianderblaadjes of furikaka**.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating