Vegetarisch gevulde courgettes

Ik ben niet zo gek op vleesvervangers, maar als je vegetarisch gehakt goed rul bakt met specerijen dan wordt het toch wel smakelijk. Door de gerookte paprikapoeder is het lekker pittig, houd je daar niet van dan doe je iets minder erbij. Of juist meer als je van pittig houdt. Deze vegetarisch gevulde courgettes hebben door de vulling een Mexicaans tintje gekregen.
Ik heb niet al te grote courgettes gebruikt voor het gerecht.

Gooi het vruchtvlees (zaadlijsten) van de courgette niet weg, je kunt dit altijd nog verwerken in een soepje. Bijvoorbeeld in deze No-waste groene groentensoep.

Vegetarisch gevulde courgettes. Ik heb ze uitgehold en gevuld met vegetarisch gehakt, paprika, zwarte bonen en maïs. Geraspte cheddar en koriander erover.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Hoofdgerechten, Vegetarisch
Keuken Mexicaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 courgettes
  • olijfolie
  • 100 gr vegetarisch gehakt
  • 1 tl oregano
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • 1/2 tl gerookte paprikapoeder
  • 1/2 tl gemalen koriander
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geraspt
  • 1 rode puntpaprika, in kleine blokjes
  • 1 blikje (130 gr) zwarte bonen
  • 1 blikje (140 gr) maïs
  • 75 gr cheddar, geraspt
  • 6 takken verse koriander
  • 4 tl zure room

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180˚C. Vet een ovenschaal in met olie. Zet een grote pan met water op.
  • Spoel de courgettes schoon en snijd ze in de lengte doormidden. Lepel de zaadlijsten eruit met een theelepeltje, maar laat een rand van ongeveer een halve centimeter over.
  • ----
  • Leg de courgettehelften in kokend water en laat ongeveer 5 minuten koken tot ze iets zacht zijn. Haal ze dan uit de pan en droog ze af met keukenpapier en leg ze in de ovenschaal.
  • Bak op hoog vuur in een beetje olie het vegetarisch gehakt met de specerijen rul. Schep het uit de pan op een bord en bak in dezelfde pan de ui en knoflook samen met de paprikablokjes.
  • Doe het gehakt, uitgelekte zwarte bonen en maïs erbij en meng alles goed door elkaar. Lepel het mengsel in de courgettes, strooi de cheddar erover en zet de schaal ongeveer 10 minuten in de oven tot de courgettes gaar zijn en de kaas gesmolten is.
  • Haal ze uit de oven en serveer met wat korianderblaadjes en zure room.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating