Tonijnburgers

Deze smakelijke tonijnburgers zijn eenvoudig te maken. Je kunt uiteraard ook andere soorten vis gebruiken zoals zalm uit een blikje of zelf gepocheerde (wit)vis. Als je niet van koriander houdt, kan je dit vervangen door verse peterselie of bieslook. Kook de aardappelen in schil, hierdoor worden ze niet zo ‘nat’ maar blijven ze lekker droog van binnen.

 

Nog een lekker dessert na? Maak dan deze Mandarijnparfait met pistachenoten

Tonijnburgers. Deze smakelijke tonijnburgers zijn eenvoudig te maken. Je kunt uiteraard ook andere soorten vis gebruiken zoals zalm uit een blikje.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Hoofdgerechten, Vis
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 middelgrote aardappelen, ongeschild
  • 2 blikjes tonijn (185 gram op olie)
  • 2 lente-uien
  • 4 takken koriander
  • 1 rode peper
  • 1 klein ei
  • peper en zout
  • 2 el bloem
  • 1 teentje knoflook
  • paar takken bieslook
  • 3 blaadjes verse munt
  • 4 takken koriander
  • 2 tl kappertjes
  • 150 ml Griekse yoghurt
  • peper en zout

Instructies
 

  • Kook de aardappelen in schil tot ze gaar zijn, giet ze af en laat afkoelen. Als ze afgekoeld zijn schil ze dan en prak ze fijn. Laat de tonijn goed uitlekken. Meng de tonijn goed door de geprakte aardappelen.
  • Snij de lente-uien in dunne ringen. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Hak de koriander fijn. Meng dit door het aardappel/tonijnmengsel.
  • Kluts het ei in een schaaltje en voeg dit bij het mengsel. Het geheel moet niet te nat worden, voeg eventueel niet het hele ei erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
  • Maak van het tonijnmengsel 8 burgers en zet ze koud weg in de koelkast.
  • Saus: Rasp de knoflook en hak de kruiden fijn. Meng dit samen met de kappertjes door de yoghurt. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
  • Haal de tonijnburgers uit de koelkast wentel ze door de bloem zodat ze rondom bedekt zijn hiermee. Verwarm een bakpan met (ruim) olijfolie en bak hierin de tonijnburgers aan beide kanten goudbruin en tot ze warm zijn van binnen. Draai ze voorzichtig om.
  • Serveer de tonijnburgers met de saus en een salade.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating