Tomatensalsa

Deze tomatensalsa is bijvoorbeeld heerlijk bij een barbecue. Je kunt het ook als dipsaus serveren bij de borrel. Gebruik wel lekkere rijpe tomaatjes hiervoor, die hebben de meeste smaak.

 

Een heel ander gerecht met tomaten is deze Tomatenjam. Probeer dat ook eens!

Tomatensalsa. Deze tomatensalsa is bijvoorbeeld heerlijk bij een barbecue. Je kunt het ook als dipsaus serveren bij de borrel.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Barbecue, Bijgerechten, Sauzen/Dips, Tapas/Hapjes/Snacks
Keuken Italiaans
Porties personen

Ingrediënten
  

  • 250 gr cherrytomaatjes
  • 1 rode ui
  • 1 rode peper
  • 5 takjes basilicum, blaadjes ervan
  • 1 el citroensap
  • 2 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • zout, naar smaak

Instructies
 

  • Spoel de tomaatjes schoon en dep ze droog. Snijd ze in kleine blokjes.
  • Pel en snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd deze in dunne reepjes snijden. Hak de basilicumblaadjes fijn.
  • Meng in een kom de citroensap met de olijfolie en pers hierboven het teentje knoflook. Voeg wat zout toe.
  • Meng hier de tomaatjes, ui, rode peper en basilicum door.
  • Laat de salsa minimaal 30 minuten laten staan zodat smaken goed kunnen intrekken.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating