Deze sushi bonbons zijn leuk als voorgerechtje. Je kunt ze ruim van tevoren klaar maken en wegzetten voor gebruik in de koelkast.
Vandaag laat ik je zien hoe je thuis zelf sushi bonbons maakt. Volg deze eenvoudige stapsgewijze handleiding en geniet in een mum van tijd van de lekkerste sushi. Dit recept is echt revolutionair.

 

Sushi

 

Hou je van sushi? Ik wel! Je hebt waarschijnlijk wel gemerkt dat de prijzen voor sushirollen het afgelopen jaren een stuk duurder geworden zijn. Dat maakt het een vrij dure snack. Dus, wat moeten we doen? Zelf sushi maken, natuurlijk!
Ik moet hier even een waarschuwing toevoegen dat dit sushi bonbon recept niet het meest authentieke is. De kunst van het maken van sushi is een vaardigheid die precisie, creativiteit en doorzettingsvermogen vereist. Het kost jaren om een echt goede sushi-chef te worden. Dit recept laat je echter zien hoe je een soort sushi maakt waar jij en je gezin van zullen genieten. Bovendien maakt het gebruik van een geweldige truc om ze snel te maken! Laten we erin duiken.

 

Deze sushi bonbons zijn makkelijk te maken. Dit cheatrecept is snel en vereist geen speciale vaardigheden, waardoor het voor iedereen toegankelijk is.
Het zit boordevol eiwitten van zalm, koolhydraten van sushirijst en vetten van avocado. Daardoor is het een perfect uitgebalanceerde maaltijd.

Sushi bonbons

 

Maken

 

Zoals beloofd is dit sushirecept een beetje een cheatrecept. Ik zal uitleggen waarom.
Allereerst kook je de sushirijst of je koopt kant-en-klare gekookte sushirijst. Je maakt de rijst op smaak met sushi-azijn, peper en zout.
Dan snijd je de rest van de ingrediënten (behalve de zalm).
Meng dit door de sushirijst.
Bekleed de kopjes met plasticfolie. Drapeer hierin een grote plak gerookte zalm.
En vul elk kopje met de gemengde sushirijst. Vouw alles goed dicht en zet het in de koelkast om op te stijven.
Hieronder vind je het volledige recept.

 

Meer Japanse recepten om te proberen:

 

Tofu katsu met witte kool
Tataki van longhaas
Yakatori kipspiesjes
Sushi rijstbowl met garnalen
Ramen noedelsoep
Luchtige Japanse cheesecake

 

Tips:

 

Als je deze sushi van tevoren wilt maken, kun je ze 2 of 3 uur van tevoren klaarmaken. Bedek ze met plasticfolie en zet ze in de koelkast tot ze klaar zijn om te serveren.

Serveer eventueel met extra wasabi en ingelegde gember.

Extra nodig: 6 kopjes en plastic huishoudfolie

 

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Sushi bonbons: