Ik had voor een goed doel 2 pakjes stroopwafels gekocht. Manlief had al een pakje verorbert, maar met de andere stroopwafels wilde ik iets lekkers maken voor ons bezoek. Het zijn deze heerlijke stroopwafel muffins geworden. Ik ben niet zo van het bakken, maar muffins vind ik erg makkelijk om te maken. Daarom zijn het muffins geworden.
Toen ik dit idee had om ze te maken, zag ik ook nog een pot stroopwafelpasta in een winkel liggen, dus toch ook maar een topping erop gemaakt. En ik had nog een flesje karamelsiroop in huis, dus dat ook maar gebruikt als extra smaakmaker.
Omdat er stukjes stroopwafel verwerkt zitten in het beslag, bakken de muffins sneller. Dus let daar even op. Check na 20 minuten (of zelfs 18 minuten) al met een satéstokje of de muffins gaar zijn. Als het stokje er droog uit komt, dan zijn ze gaar en kunnen ze uit de oven gehaald worden.
Muffins
Zoals ik al schreef, wil ik me nog wel eens wagen aan het bakken van muffins. Vooral omdat dit beslag niet zo nauwkeurig afgemeten moet worden. Deze Chocolade banaan muffins zijn ook een verwennerij, probeer ze eens!
Ingrediënten
- 8 stroopwafels
- 2 eieren
- 75 gr rietsuiker
- 50 gr yoghurt
- 50 ml zonnebloemolie
- 125 gr zelfrijzend bakmeel
- 1 tl bakpoeder
- 150 gr verse roomkaas
- 150 gr stroopwafelpasta
- karamelsiroop
Instructies
- Druk met een hartvormpje 8 hartjes uit de stroopwafels. Hak deze uitgestoken stroopwafels in kleine stukjes.
- Verwarm de oven op 180˚C. Doe 8 papieren muffinvormpjes in een muffinbakblik.
- Klop de eieren met de suiker luchtig met een handmixer.
- Voeg de yoghurt en olie toe en klopt dit door de eieren.
- Meng nu met een spatel de bloem en bakpoeder erdoor. Meng nu voorzichtig de stroopwafel stukjes erdoor.
- Vel de muffinvormpjes voor 3/4 met het beslag en zet het bakblik in de voorverwarmde oven. Bak de muffins in ongeveer 20-22 minuten gaar, check na 20 minuten met een satéstokje of ze gaar zijn.
- Haal de muffins dan uit de oven en laat ze goed afkoelen.
- Meng ondertussen met een mixer de roomkaas met de stroopwafelpasta en doe dit in een spuitzak. Laat opstijven in de koelkast.
- Spuit de crème op de afgekoelde muffins, giet er eventueel wat karamelsiroop over en garneer met de stroopwafelhartjes.