Deze sticky buns met Amarena kersen en witte chocola zijn een ware traktatie. Maak ze voor een speciale dag. Lekker voor bij de koffie of serveer het bij de brunch op een vrije (feest)dag.

 

Amarena kersen zijn ontpitte zure kersen die in een suikersiroop zijn ingelegd. Ze komen uit Italië. Door de siroop krijgen de kersen een hele speciale smaak en een lekker knapperig velletje. Ze worden veel in patisserie verwerkt, maar zijn ook heerlijk in nagerechten of cocktails. Doordat de kersen zo zoet zijn, hoef je geen suiker te gebruiken in de buns.
Als je liever pure chocolade wilt gebruiken, dan kan dat natuurlijk.

 

Ik heb de sticky buns gemaakt van croissantdeeg uit een rond blik. Super makkelijk om te maken. Je rolt het deeg uit, maakt er een vierkante lap van die je belegd met de chocolade en kersen. Rol dit op en snijd ze in kleine rolletjes.
Neem een ovenschaal waar de rolletje ruim in passen. Het deeg zet uit tijdens het bakken.
Check de foto’s in de gallery hoe ik het gedaan heb.

 

Amarena kersen

 

Vind jij Amarena kersen ook zo lekker? Dan heb ik nog meer heerlijke recepten met deze kersen voor jou. Wat te denken van deze Yoghurt panna cotta met Amarena kersen?