Bruisend, verfrissend en bloemig, deze St Germain Spritz is de ideale verfrissende cocktail voor de zomer! Een makkelijke manier om deze vlierbloesemlikeur te gebruiken, het duurt maar 3 minuten om te maken. Het is voor de aperitiefliefhebbers het trendy drankje van deze zomer. De St Germain Spritz is een heerlijke mix van vlierbloesemlikeur, mousserende wijn en bruisend water. Het is perfect om te nippen op een terras, je tuin of balkon. Of geniet van deze lichtzoete en elegante cocktail tijdens de brunch of wanneer je zin hebt in een lichtzoete en bruisende cocktail!

 

Dit St Germain Spritz recept is zo makkelijk te bereiden, maar je zult ‘oh lala’ zeggen bij de eerste slok! Licht, verfrissend en feestelijk, de St Germain Spritz is een geweldige cocktail om te serveren op een etentje of bij een kaasplank.
Veel mensen kennen deze cocktail als een zomerse Spritzer (hij past perfect bij lome zomerdagen), maar de St Germain Spritz is ook heerlijk tijdens de feestdagen, wanneer je op zoek bent naar iets dat een beetje chique is en makkelijk en snel te maken is.

 

St Germain

 

De populaire vlierbloesemlikeur Franse likeur St Germain is smaakt licht, zoet bloemig en geurig. Gemaakt met verse vlierbloesembloesems uit de Franse Alpen, heeft deze likeur zachte florale en citrus-achtige tonen die een speciale toevoeging zijn aan jouw cocktails.
De smaak is licht, zoet bloemig en geurig, hoewel het moeilijk is om de smaak die je proeft echt te beschrijven! Het voegt een unieke zachte afdronk toe aan de smaak van cocktails.
De vintage-uitziende fles doet het lijken alsof het honderden jaren aan geschiedenis heeft. Maar St-Germain werd eigenlijk in 2007 uitgevonden. Het is vrij populair en makkelijk te vinden bij de meeste slijterijen.

 

Spritz cocktails

 

Er bestaan veel Spritz cocktails, van de populaire Italiaanse Aperol Spritz tot de bittere Campari Spritz. Maar ik moet zeggen dat ik deze nog lekkerder vind (ik heb nu eenmaal een zwak voor St-Germain!). Het is makkelijk te drinken, perfect om op een terras te drinken, bij de brunch of met een boek in de middag in de tuin. Oh, en het duurt drie minuten om te mixen, wat het een van de beste zomercocktails maakt.
De St Germain Spritz is dus een variatie op de populaire Aperol Spritz.
De Spritz werd in de 19e eeuw in Italië uitgevonden als een manier om mousserende wijn te verdunnen, maar pas in de jaren 50 kreeg de Aperol Spritz de vorm die hij nu heeft. De St Germain Spritz vervangt simpelweg de Aperol in deze vlierbloesemlikeur.

 

Vanwege de heerlijke bloemige tonen van de St Germain, garneer ik het graag met iets licht kruidigs en verfrissends, zoals een takje munt of tijm. Bij warm weer zijn citroen- en komkommerschijfjes ook lekker.

 

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept St Germain Spritz: