Spinazie Witte Bonensoep met Kip en Maïs

Ik had nog wat spinazie over, een paar kipfilets in de vriezer en nog een blikje witte bonen en maïs staan. Ja wat ga je dan maken, een lekker soepje dus. Deze geruststellende, eenvoudige spinazie witte bonensoep met kip en maïs is in slechts 30 minuten klaar! Het is heel gemakkelijk te maken, zit boordevol eiwitten en vezels en smaakt de volgende dag ook nog lekker. Dit is de gemakkelijkste vullende soep die je deze winter aan je maaltijdplan kunt toevoegen!

Soep

Deze spinazie witte bonensoep met kip en maïs is zo gemakkelijk te maken. Serieus, ik ben er vrij zeker van dat een tienjarige dit recept aankan. Je voegt eigenlijk gewoon alles toe aan een pan en laat het allemaal samenkomen!
De perfecte soep om je kinderen meer groenten en vezels te laten eten zonder dat ze het merken.

Witte bonen

Technisch gezien kunnen witte bonen verwijzen naar vier verschillende soorten bonen, waaronder witte-, cannellini-, lima- en boterbonen. Elk van de vier zal lekker smaken in deze soep, maar we gebruiken meestal de ‘gewone’ witte bonen (die beter standhoudt in soepen en stoofschotels) of cannellini.
Je kunt spinazie desgewenst vervangen door een andere groene bladgroenten zoals boerenkool of snijbiet.

Vullende soepen

En ik heb nog meer vullende soepen voor jullie, zoals deze:

Zoete aardappel en wortelsoep
Hongaarse paddenstoelensoep
Ravioli tomatensoep met balletjes
Turkse tomatensoep met orzo
Romige gele erwtensoep
Broccoli en kikkererwtensoep
Bloemkoolsoep met kerrie

Tips:

  • Deze soep is ook heerlijk met een scheutje zelfgemaakte pesto of kruidenolie bovenop!
  • Als je deze soep echt wilt vullen met nog meer groenten, kan je er het volgende aan toevoegen: wortel, prei, aardappel, courgette, sperziebonen, enz.
  • Bewaren: laat de soep afkoelen tot kamertemperatuur, doe hem dan in een luchtdichte verpakking en zet hem 5 dagen in de koelkast. Opwarmen in een kleine pan op middelhoog vuur.
  • Bewaren in de vriezer: Laat de soep volledig afkoelen voordat u deze in een luchtdichte, vriezerbestendige container doet. Bevries maximaal 6 maanden.
  • Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

Recept Spinazie witte bonensoep met kip en maïs:

Spinazie witte bonensoep met kip en maïs. Ik had nog wat spinazie over, een paar kipfilets in de vriezer en nog een blikje witte bonen en maïs staan.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 1 uur 20 minuten
Totale tijd 1 uur 30 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Soepen
Keuken Nederlands
Porties personen

Ingrediënten
  

  • 2 kipfilets
  • 700 ml kippenbouillon
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el roomboter
  • 1 blikje (400 gr) witte bonen
  • 1 lente-ui
  • 200 gr spinazie
  • 1 blikje (300 gr) maïskorrels
  • 50 ml room
  • 8 plakjes ontbijtspek
  • peper en zout

Instructies
 

  • Breng de kippenbouillon aan de kook, zet het vuur af en leg hierin de kipfilets. Laat dit minimaal 1 uur staan. De kip gaart heel langzaam in de bouillon.
  • Als de kip gaar is haal je deze uit de bouillon en snijd je ze in kleine stukken.
  • Snipper ondertussen de ui, snijd de knoflook fijn, giet de witte bonen en maïskorrels af en snijd de lente-ui in dunne ringen.
  • Fruit in een pan de ui en knoflook in de boter aan, voeg hierbij de spinazie, uitgelekte bonen en maïs en bak dit even mee.
  • Schenk dan de bouillon erbij en laat dit ongeveer 10 minuten koken.
  • Bak ondertussen het ontbijtspek krokant in een droge koekenpan of onder de gril in de oven.
  • Pureer de soep met een blender of staafmixer. Doe de soep met de stukjes kip weer in de pan, giet een scheutje room erbij en breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de soep in een kom en garneer met de lente-ui en verkruimeld spek.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating