Deze spiesjes met garnalen en sucuk zitten boordevol smaak en zijn supergemakkelijk! Ze zijn de perfecte manier om een diner op de grill te bereiden als je het druk hebt, maar deze spiesjes zijn chic genoeg om te serveren bij je volgende BBQ! Ze zijn perfect als je iets wilt met veel variatie, smaak en kleur. Een lekkere surf en turf voor de barbecue.
Spiesjes zijn een geweldige barbecue optie als je iets snel, gemakkelijk en vullends nodig hebt. Door de garnalen en worst aan één spies te grillen, bespaar je veel tijd en energie bij het maken van een gevarieerde bbq voor je gezin.
Ik ben altijd dol op het eten van garnalen en als je een pittig worstje aan deze gegrilde garnalen spiesjes toevoegt, zijn ze zo heerlijk. Twee van mijn favorieten in één. Ze zijn misschien wel mijn nieuwe favoriete spiesjes recept! Eigenlijk oud, want ik maak ze al jaren!
Snel en gemakkelijk, een geweldige smaak die snel op de grill wordt bereid!
Spiesjes zijn altijd een geweldige maaltijd, het is leuk om te eten (eten met een handvat, daar moet je van houden!) En deze gegrilde spiesjes met garnalen en sucuk zijn makkelijk en lekker!
Garnalen
Koop het liefst gepelde en ontdarmde garnalen. Maar wat als u die niet kunt vinden of als uw winkel geen garnalen zonder darmen verkoopt? Het is echt niet moeilijk om te doen, ik zal je hier doorheen leiden:
Begin met het afspoelen van de garnalen onder koud water.
Schil rauwe garnalen, begin onderaan, waar hun poten vastzitten en pel ze er gewoon af.
Om het darmkanaal te verwijderen, laat je een mes over het midden van de rug lopen om dit bloot te leggen. Haal het eruit en gooi het weg, spoel het goed uit.
Sucuk
Sucuk (spreek uit als su-tjuk) is een Turkse worst. Maar je kunt variaties hiervan ook vinden in het Midden-Oosten, Oost-Europa en de Balkanlanden. Sucuk wordt meestal van rundvlees (of soms ook met een beetje lams- of paardenvlees).
De pittige worst wordt op smaak gebracht met zout, peper, sumak, komijn, cayennepeper en knoflook en vervolgens half gedroogd.
De worst is half gedroogd, dus niet zoals de droge worsten uit Italië die je kent. Door het
Je kunt de worst sowieso in de Turkse supermarkten vinden en sommige grote supermarkten verkopen het ook.
Snijd de worst in plakjes van ongeveer 2,5 cm (dezelfde dikte als de garnalen).
Recepten met sucuk:
Pastasalade met aubergine en sucuk
Bloemkoolstamppot met sucuk en baharat
Broodje sucuk met mozzarella
Filorol gevuld met sucuk, feta en spinazie
Kip-sucukgehaktballetjes met tzaziki
Menemen met sucuk
Tips:
Deze venkelsalade gaat prima bij de spiesjes.
Als je geen sucuk worst kunt vinden, gebruik dan chorizo of salami.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.