Soms weet ik niet wat ik koken zal (gebeurd niet vaak hoor) en dan vraag ik manlief wat hij wil eten. Pasta en/of vis, zei hij. Ik heb het gecombineerd in deze spaghetti met vis en paprikasaus. Omdat de rode paprika’s in de aanbieding waren, had ik een kilo gekocht. Nou ben ik geen fan van rauwe paprika, maar de paprika’s gegrild vind ik super lekker. En daarvan maak je ook een heerlijke saus, zoals bij deze pasta.
Visfilets
Misschien bak jij nooit vis thuis, omdat je het eng vindt. Dat hoeft helemaal niet, vooral zo’n visfilet bakken kan bijna niet misgaan. Als je het maar niet te lang bakt, dan wordt de vis erg droog.
Voor dit recept kan je allerlei soorten witvis filets (zonder vel) gebruiken zoals kabeljauw, zeebaars of koolvis maar ook zalm zal er ook erg lekker bij zijn.
Door de vis te garen in de paprikasaus, krijg je een lekkere sappige vis en geef je de saus ook nog eens extra smaak. Op deze manier kan de vis niet mislukken.
Geroosterde paprika**
Ik heb de paprika’s een dag van te voren geroosterd. Het voordeel hiervan is dat je op de avond zelf weinig werk hebt aan deze pasta. Je kunt de paprika’s al een dag (of dagen) van te voren roosteren.
Zet hiervoor de grill van de oven aan en leg de paprika(s) hier vlak onder. Rooster ze tot ze geblakerd zijn en draai ze dan steeds een kwartslag om, totdat de paprika’s rondom bruin/zwart zijn. Het geeft niet als het vel zwart wordt, dit geeft alleen maar meer smaak aan de paprika’s. Haal de paprika’s uit de oven en laat ze iets afkoelen voordat je het vel ervan eraf trekt (als het goed is, gaat dit heel makkelijk). Schraap de pitjes eruit en leg de paprikastukken in een afgesloten bakje in de koelkast tot gebruik.
Deze geroosterde paprika’s zijn ook heerlijk in een salade of soep, rooster er daarom meerdere tegelijk.
Recept Spaghetti met vis en paprikasaus:
Ingrediënten
- 3 rode paprika’s
- ½ rode peper
- 2 teentjes knoflook
- 150 gr spaghetti
- 200 ml room
- 2 visfilets
- 3 takken basilicum
- peper en zout
- 2 el pijnboompitjes
Instructies
- Rooster eerst de paprika’s**. Rooster de rode peper en teentjes knoflook in hun schil mee.
- Kook de spaghetti volgens de aanwijzing op de verpakking in gezouten water. Giet dan af maar houd een glas kookwater achter.
- Snijd de geroosterde paprika en rode peper in stukken, haal de knoflook uit de schil en doe alles in een blender samen met de room en pureer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout.
- Doe de saus in een pan en verwarm dit. Snijd de vis in stukken en leg de vis in de pan met saus. Laat op middelhoog vuur garen in ongeveer 5-7 minuten.
- Meng de saus met vis door de pasta, voeg eventueel wat pastakookvocht toe als de saus te dik lijkt. Meng de gehakte basilicumblaadjes erdoor en lepel de pasta op de borden.
- Garneer met nog wat basilicumblaadjes en pijnboompitjes.