Spaghetti met asperges en garnalen

Aspergetijd is bijna voorbij, dus toch nog een laatste recept verzonnen met dit witte goud. Het is spaghetti met asperges en garnalen geworden. Lekker smaakvol door de knoflook en rode peper. Ik had een potje mini basilicumblaadjes gekocht en dit erover gestrooid voor nog meer smaak. Je kunt natuurlijk ook ‘gewone’ basilicumblaadjes ervoor gebruiken. Hak of scheur deze dan fijn.

 

Een heel ander recept met rauwe garnalen is deze Gamba’s al pil pil. Moet je ook proberen.

Spaghetti met asperges en garnalen. Aspergetijd is bijna voorbij, dus nog een laatste recept verzonnen ermee. Spaghetti met asperges en garnalen.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerechten, Pasta's, Vis
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gr witte asperges
  • olijfolie
  • 250 gr grote rauwe garnalen, gepeld
  • 150 gr (volkoren) spaghetti
  • olijfolie
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 1/2 citroen, rasp en sap ervan
  • 1 bosje mini basilicum

Instructies
 

  • Schil de asperges, breek het houtachtige uiteinde van de asperges en snijd de asperges in schuine stukjes. Houd de kopjes apart.
  • Blancheer de asperges 4 minuten, voeg dan de kopjes toe en blancheer ze nog 1 minuutje mee. Giet dan af.
  • Kook de spaghetti (beet)gaar volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Schil de knoflook en snijd ze in dunne plakjes. Snijd de rode peper doormidden, verwijder eventueel de zaadlijsten en snijd dan fijn.
  • Verhit een scheut olie en roerbak hierin de garnalen op hoog vuur. Als ze roze zijn voeg dan de knoflook, rode peper en aspergestukjes toe en roerbak nog even mee.
  • Giet de pasta af en schep door de garnalen en asperges, voeg wat peper en zout en citroensap naar smaak toe.
  • Serveer de pasta in diepe borden, bestrooi met wat citroenrasp en kruiden.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating