Deze Rocky Road met Paaseitjes is een lekkernij voor de Paasdagen. Maak hem als je veel gasten verwacht. Lekker bij de koffie of als nagerecht. Het ziet er spectaculair uit, maar is helemaal niet moeilijk om te maken. Ik heb van die leuke gekleurde dragee eitjes ervoor gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook chocolade eitjes gebruiken. Ik vond de kleuren zo schattig en ‘Paasachtig’ van de dragee eitjes, daarom liggen die op de rocky road.
En met de kerst maak je een Rocky Road Kerstkrans.
Rocky Road met Paaseitjes. Deze Rocky Road met Paaseitjes is een lekkernij voor de Paasdagen. Lekker bij de koffie of als nagerecht.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 35 minuten min
Gang Zoete lekkernijen
Keuken Engels
Porties 8 personen
Ingrediënten
- 500 gr witte chocolade
- 1 blikje gecondenseerde melk
- 100 gr biscuits
- 75 gr spekjes
- 175 gr Dragee-eitjes mix
- 2 el zachte parels
Instructies
- Bekleed een vierkant bakblik (23 cm) met bakpapier
- Hak de chocolade in kleine stukjes.
- Hak de biscuitjes in kleine blokjes. En snijd of knip de spekjes in kleine stukjes, doe dit in een grote schaal en meng alles goed door elkaar.
- Sorteer de dragee-eitjes mix; doe de bruine in de schaal bij de biscuits en spekjes en houd de gekleurde eitjes apart.
- Giet het blikje gecondenseerde melk in een grote pan en verwarm dit.
- Haal de pan van het vuur en doe je de chocolade erin. Roer tot de chocolade gesmolten is.
- Doe dan de gemengde vulling erbij en roer goed door elkaar. Giet het mengsel in het bakblik.
- Strooi de gekleurde eitjes en zachte parels erover en laat afkoelen.
- Als de chocolade koud is, zet de krans dan afgedekt met folie in de koelkast en laat minimaal 2 uur opstijven. Haal dan uit de koelkast en snijd het in 16 blokjes.