Deze Quesadilla’s met kalkoen, camembert en mangochutney is ook zo’n heerlijk en makkelijk recept om te maken van overgebleven Kerst kalkoen. Natuurlijk kan je het ook met kip maken en/of overgebleven cranberrysaus. Wat je maar in de koelkast hebt liggen na de feestdagen.
Quesadilla
Een quesadilla is een soort Mexicaanse tosti gemaakt van tortilla’s gevuld met kaas (queso) en allerlei andere ingrediënten. Het is een echt Tex-Mex gerecht en wordt vaak geserveerd met een pittige saus en/of guacamole.
Doordat de kaas lekker smelt tussen de twee tortilla’s blijven ze goed aan elkaar ‘plakken’, net zoals bij onze tosti.
Je kunt quesadilla’s behalve met kaas, vullen met van alles en nog wat. Wat jou maar lekker lijkt of wat je nog in de koelkast hebt liggen.
Ideaal om restjes, vlees, vis, kip of groenten in te verwerken.
Serveer het als lunch, avondmaal, tussendoortje of zelfs lekker als borrelhap.
Of maak er een Mexicaanse fiesta van en maak allerlei Mexicaanse gerechtjes, zet het op tafel en laat iedereen zichzelf bedienen.
Je belegt dus een tortilla, leg daar een andere op en drukt het goed aan. Bak ze in een koekenpan in een beetje olie. Draai ze voorzichtig om en bak de andere kant ook goudbruin.
Als je er meerdere wilt maken, houd je de gebakken quesadilla’s warm in een warme oven.
Snijd ze met een pizzasnijder in stukken en smullen maar.
Tips:
Mocht je niet van koriander houden, vervang dit dan door peterselie.
Het recept voor de mangochutney* kan je hier vinden, of als je nog een restje cranberrysaus over hebt gebruik je dat.