Dit is een heerlijke en kleurrijke ovenschotel, wat je als vegetarisch gerecht of bijgerecht kunt serveren. Een Tian is de aardewerken stoofpot waar het gerecht in gestoofd wordt. Er worden in principe dezelfde groenten gebruikt als in de Franse groentemix ratatouille, zoals aubergine, courgette en tomaten. De smaak komt ook van de verse kruiden die gebruikt worden zoals tijm, rozemarijn, basilicum en niet te vergeten natuurlijk knoflook.
Deze Provençaalse groenteschotel Tian is het lekkerst als hij lauwwarm geserveerd wordt. Maar koud is dit ook nog heel erg lekker.
Je kunt het als vegetarische maaltijd serveren of als bijgerecht bij een lekker stukje vlees of kip.

 

Het enige waar je op moet letten is dat de groenteschotel erg lang in de oven moet staan. Houdt daar dus rekening mee, als je dit gerecht wilt bereiden.
Probeer groenten te kopen die ongeveer dezelfde maat hebben, mij was dat niet gelukt haha.
Om toch aan mijn eiwitten te komen, heb ik er een lekkere zachte geitenkaas bij geserveerd.

 

No waste in mijn keuken

 

Zie je die grote ovenschaal? Die hebben wij natuurlijk niet met z’n tweeën opgegeten. Zeker niet met die paar hapjes die ik nog maar eten kan. Daarom besloot ik twee dagen later om de groenten te verwerken in deze heerlijke Ovenschotel met kip, groente en rösti.