Polenta met Asperges en Tomaatjes uit de oven

Jaja, ik blijf jullie bestoken met aspergerecepten omdat we er zo gek op zijn en omdat ik ze op zoveel mogelijk manier wil bereiden. Vandaag staat polenta met asperges en tomaatjes uit de oven op het menu. Ik heb voor dit gerecht groene asperges gebruikt, omdat die wat robuuster smaken dan de witte. En het voordeel van groene asperges is dat je ze niet hoeft te schillen. Het is een lekkere combinatie geworden.
Je kunt de asperges ook zonder de pancetta roosteren in de oven, dan heb je een heerlijk vegetarisch gerecht. Gebruik dan wel groentebouillon voor de polenta.
Als je geen pancetta kunt vinden, neem dan ontbijtspek.

 

Deze Paella met groene asperges is ook heel erg lekker.

Polenta met asperges en tomaatjes uit de oven. Vandaag staat een makkelijke polenta met asperges en tomaatjes uit de oven op het menu.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerechten
Keuken Italiaans
Porties personen

Ingrediënten
  

  • 400 gr groene asperges
  • 100 gr pancetta
  • 250 gr trostomaatjes
  • olijfolie

Polenta

  • 600 ml kippenbouillon
  • 200 ml melk
  • 200 g polenta
  • 1 klont roomboter
  • 30 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 bosje basilicum

Instructies
 

  • Zet de grill aan van de oven.
  • Breek de harde uiteinden van de asperges, door ze aan het einde net zo lang te buigen tot ze knakken. Dan heb je precies het houtachtige punt te pakken.
  • Kook de asperges 2-3 minuten, giet ze af en spoel ze af met koud water.
  • Rol nu elke asperges in een plakje pancetta en leg ze op een ovenplaat (eventueel voorzien van bakpapier of aluminiumfolie).
  • Spoel de tomaatjes af, dep ze droog en leg ze naast de asperges. Giet een beetje olijfolie en strooi wat zout over de tomaatjes. Schuif de bakplaat in de oven en rooster de asperges en tomaatjes ongeveer 5-10 minuten.
  • Ondertussen breng je de bouillon en melk aan de kook. Zet het vuur laag en strooi de polenta erin voortdurend roerend zodat er geen klonten ontstaan. Kook de polenta verder volgens aanwijzing van de verpakking.
  • Als de polenta klaar is meng er dan een klont boter en Parmezaans kaas door. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de polenta over de borden en serveer de asperges en tomaatjes erbovenop met een paar blaadjes basilicum.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating