Poke Bowl met Tonijn

Ik had nog wat gekookte Pandan rijst over en aangezien ik niets wil weggooien, moest ik natuurlijk een gerecht verzinnen waar ik deze rijst in kon gebruiken. Zag superverse tonijn liggen bij de visboer en tada … het recept is verzonnen….. Poke bowl met tonijn is het geworden.
Poke bowl komt oorspronkelijk uit Hawaï en bestaat meestal uit sushi rijst met gemarineerde rauwe tonijn en groenten. Het wordt in een kom (bowl) geserveerd en kan als lunch of zelfs als avondmaaltijd gegeten worden. Gebruik wel superverse vis voor dit gerecht.

Wasabimayonaise kan je kant en klaar kopen, maar natuurlijk ook makkelijk zelf maken. Meng wat wasabi met goede mayonaise en meng er wat water door als het te dik is.

 

Probeer ook eens deze Poke gemaakt van zalm, zeewier en sushirijst

Poke bowl met tonijn. Zag superverse tonijn liggen bij de visboer en tada ... het recept is verzonnen..... Poke bowl met tonijn wordt het.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 1 uur 15 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Vis
Keuken Amerikaans
Porties personen

Ingrediënten
  

Tonijn

  • 1 el ui, fijngesneden
  • 1/4 tl grof zeezout
  • 2 el limoensap
  • 2 el sojasaus
  • 1 tl sesamolie
  • 1 tl palmsuiker
  • 1/2 rode peper
  • 2 takjes koriander
  • 250 gr tonijn

Bowl

  • 100 gr gekookte (sushi) rijst
  • 2 gekleurde wortels
  • 1/2 komkommer
  • 1 avocado
  • 1 bakje kiemgroenten
  • 2 el wasabimayonaise

Instructies
 

  • Meng in een kom de ui, zout, limoensap, sojasaus, sesamolie en suiker met elkaar.
  • Snijd de rode peper doormidden, verwijder de zaadlijsten en hak de peper fijn. Hak de steeltjes en blaadjes van de koriander fijn en meng dit met de rode peper door de marinade.
  • Snijd de tonijn in dobbelsteentjes en meng dit door de marinade. Laat een uurtje marineren in de koelkast.
  • Schil de wortel en snijd ze in lange dunne plakken met een dunschiller. Rol ze eventueel op.
  • Snijd de komkommer in de lengte doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd in halve maantjes.
  • Verwijder de schil en pit van de avocado en snijd deze in hele dunne plakjes.
  • Verdeel de rijst in de kommen. En lepel de tonijn hierop en daaromheen de groenten.
  • Lepel als laatste wat wasabimayonaise erover.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating