Chinese rundvlees gerecht | Heerlijke stoofpot

Als deze pittige Chinese rundvlees gerecht op het vuur staat, ruikt je keuken fantastisch. Reden genoeg om deze stoofpot te maken. Neem er wel de tijd voor, want het vlees moet lang pruttelen. Maar dan heb je ook wat: supermals rundvlees dat bijna uit elkaar valt, boordevol smaken uit het Verre Oosten.

Een stoofpotje lijkt veel werk, maar dat valt reuze mee. Meestal maak ik een grote pan en vries ik een paar porties in. Ideaal voor dagen waarop je geen zin hebt om te koken, maar wél een smaakvolle stoofschotel wilt. Perfect comfortfood voor herfstige en winterse dagen.

Wat serveer je erbij?

Deze stoofpot past perfect bij:

  • Witte rijst
  • Nasi
  • Mie of bami
  • Gewokte groenten
  • Zoetzuur

5-spices

5-spice kruidenpoeder, oftewel five spices, is een Chinese specerijenmix met steranijs, Szechuanpeper, kaneel en kruidnagel. Deze mix geeft het vlees die typische Aziatische smaak.

Hoewel deze kruiden vooral worden gebruikt bij eend in de Chinese keuken, zijn ze ook heerlijk bij varkensvlees of kip. Verrassend genoeg kun je ze zelfs in zoete gerechten gebruiken.

Je vindt deze kruidenmix in de grotere supermarkten bij de Aziatische producten. Voor extra pit heb ik gochujang gebruikt, maar je kunt dit ook vervangen door sambal.

Chinese rundvlees gerecht:

Pittige Chinese rundvlees stoofpot. Het is herfst en we hebben echt behoefte aan comfortfood. Maak daarom een grote pan van dit heerlijke rundvlees.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 3 uur 10 minuten
Totale tijd 3 uur 25 minuten
Gang Hoofdgerechten
Keuken Aziatisch
Porties personen

Ingrediënten
  

  • 1 kg doorregen runder riblappen
  • 2 el 5-spice poeder
  • zonnebloemolie
  • 2 grote uien
  • 4 knoflookteentjes
  • 500 ml runderbouillon
  • 3 cm verse gember, geraspt
  • 3 el rijstwijn of droge sherry
  • 2 el chilipasta gochujang
  • 2 el oestersaus
  • 3 el sojasaus
  • 50 gr bruine basterdsuiker
  • 2 el pindakaas
  • bosje lente-uitjes

Instructies
 

  • Snijd het vlees in blokjes van 3 centimeter en bestrooi het met de 5-spice kruidenpoeder.
  • Snipper de uien en hak de knoflook fijn.
  • Zet een stoofpan op het vuur en verwarm hierin de bouillon, gember, rijstwijn, chilipasta, oestersaus, sojasaus en bruine suiker.
  • Zet een grote bakpan op het vuur en laat deze goed heet worden met een scheutje olie.
  • Bak hierin de vleesblokjes in porties rondom goudbruin en doe het dan in de stoofpan.
  • Als al het vlees gebakken is, fruit je in de bakpan de ui en knoflook aan op middelhoog vuur en doe dit dan bij het vlees.
  • Leg een deksel op de pan en laat het ongeveer drie uur zachtjes sudderen tot het vlees bijna uit elkaar valt.
  • Om de saus dikker te maken kan je er pindakaas doorheen mengen.
  • Garneer met lente-ui.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating