Halloween ….. griezelen maar! Maak je klaar voor een spookachtige traktatie met deze Pikante mummies! Deze griezelige lekkernijen bevatten pittige pikanto’s, gewikkeld in dunne reepjes bladerdeeg en gebakken tot ze goudbruin zijn. Met een vleugje creativiteit kun je eetbare oogjes gebruiken om deze mummies tot leven te brengen en de griezelige Halloweenlook compleet te maken. Serveer met een portie mosterd en ketchup voor een opwindende smaakervaring. Heerlijk recept om te beginnen met bakken met kinderen! En perfect voor Halloweenfeestjes of een leuk familiediner. Ze zijn angstaanjagend lekker!

 

Pikante mummies

 

Elk jaar maak ik wel een Halloween traktatie met de kleinkinderen en deze zijn een unanieme favoriet onder de kids.
Deze supermakkelijke mummies vereisen slechts 10 minuten voorbereidingstijd en twee essentiële ingrediënten plus de eetbare ogen: pikanto’s en bladerdeeg!
Ik vind het geweldig om de kinderen te betrekken bij het maken van deze lekkernij met een paar eenvoudige stappen:

Snijd het bladerdeeg met een pizzasnijder in reepjes van 1 cm.
Wikkel het kant-en-klare bladerdeeg om de pikanto’s heen, zodat het lijkt op een verband.
Bak ze in de oven (onder toezicht van een volwassene).
Voeg eetbare ogen toe aan de mummies om de griezelige look compleet te maken.

Pikante mummies

 

Ingrediënten

 

Pikanto’s, je kunt ze vervangen door frikandellen, knakworsten of een vegetarisch alternatief.

Kant-en-klaar bladerdeeg, haal het bladerdeeg uit de koelkast en laat het op uw aanrecht liggen.

Eetbare ogen, deze kan je online bestellen.

 

Serveersuggesties

 

Serveer de pikante mummies met spinnentomatenketchup. Om het spinnenweb effect te creëren, doe je wat tomatenketchup in een kom. Dan spuit cirkels van mayonaise hierop en trek dan met een prikkertje lijntjes om het op een spinnenweb te laten lijken.

 

Tips:

 

En hier vind je nog veel meer Halloween recepten.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Pikante mummies: