Deze romige Opperdoezer Ronde aardappelsalade met augurk is zonder twijfel mijn favoriete aardappelsalade! Het is zo gemakkelijk te maken, er worden eenvoudige ingrediënten gebruikt en ik ben dol op de romige dressing. Mijn familie maakt dit recept al jaren! Je zult het geweldig vinden. Dit recept is makkelijk te maken. Ik deel hoe je de aardappelen kookt, mijn favoriete ingrediënten voor aardappelsalade en de favoriete romige dressing, die zo lekker is dat je de kom schoonlikt.

Opperdoezer Ronde aardappelsalade

 

Aardappelen*

 

Ik mocht o.a. een zak Opperdoezer Ronde, augurk slices en een heerlijke fles pittige Habanero Chili mosterd van Kühne ontvangen. Deze drie gecombineerd in deze zalige salade.
De Opperdoezer Ronde aardappel is vanaf eind mei tot en met eind oktober in het seizoen.
Je kunt deze vinden bij de groenteboer, vers speciaalzaken en supermarkten.

Deze aardappel is de grote trots van een klein Noord-Hollands dorpje Opperdoes, die daar al meer dan 150 jaar traditioneel met de hand wordt gerooid door de telers.
Je herkent deze aardappel aan de karakteristieke, ronde vorm, diepe ogen en dunne schilletje. Ik heb ze eerst schoongeboend en toen in z’n geheel met schil en al gekookt. Daarna kan je de schil er makkelijk van af trekken of wrijven en de aardappel in stukjes snijden. Door ze op deze manier te koken, blijft de meeste smaak in de aardappel.

Als je deze aardappel niet kunt vinden, gebruik dan een andere vastkokende niet te grote aardappelsoort.

 

Waarbij

 

In de zomer serveren ik deze salade vaak. Ik vind het heerlijk bij hamburgers en gegrilde steak. Het is perfect bij spareribs en sowieso bij een barbecue.

 

Tips:

 

Meng de aardappelblokjes warm door de dressing. Hierdoor trekken de smaken van de dressing lekker in de aardappelen.

Mayonaise en zure room maken de dressing extra romig. Ik ben dol op de combinatie en vind een dressing met alleen mayonaise te zwaar. Griekse yoghurt werkt ook als je geen zure room hebt.

Je kunt nog extra groene kruiden toevoegen aan deze salade, zoals bijvoorbeeld dille, peterselie, bieslook of kervel.

Serveer de salade niet te koud, haal het daarom een uurtje voor het serveren uit de koelkast!

Bewaar de aardappelsalade in een luchtdichte verpakking in de koelkast gedurende 3 tot 4 dagen. Aardappelsalade wordt op de tweede dag lekkerder, dus dit is een perfect recept om vooraf te bereiden

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Opperdoezer Ronde aardappelsalade: