Ik had nog wat gerookte zalmfilets in de koelkast liggen, die eigenlijk wel op moesten. Maar ik had geen zin in een (koude) salade. Salades met gerookte zalm zijn natuurlijk heerlijk, maar op een koude dag als vandaag wil ik iets warms eten. Er lagen ook nog sugar snaps en groene asperges in de koelkast en ik heb altijd wel een paar soorten noedels in huis. Noedels met sugar snaps, asperges en gerookte zalm is de combinatie geworden. Lekker snel en smakelijk gerecht voor een doordeweekse dag.
Ik heb soba noedels gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook andere soorten noedels of mie gebruiken. En in plaats van sugar snaps en groene asperges is dit gerecht ook lekker met bijvoorbeeld bimi, peultjes en/of doperwtjes. Heb je geen sojasaus in huis gebruik dan de zoute ketjap.
Een heel ander gerecht met asperges en zalm is deze Lauwwarme aspergesalade met gerookte zalm. Probeer dat ook eens.
Ingrediënten
- 250 gr sugar snaps
- 350 gr groene asperges
- zonnebloemolie
- 1/2 groene peper
- 3 cm verse gember, geraspt
- 1 knoflookteentje geraspt
- 1 lente-ui, in dunne ringen
- 150 gr soba noedels
- 4 el sojasaus
- 200 gr gerookte zalmfilets
- 1 el sesamzaadjes
Instructies
- Verwijder de uiteindes en draadjes van de sugar snaps en spoel ze schoon. Verwijder de harde uiteinden van de groene asperges en snijd ze in dunne schuine stukken.
- Blancheer de groenten ongeveer 2 minuutjes in heet water en giet ze dan af.
- Kook de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking en giet ze dan af.
- Giet een scheut zonnebloemolie in een hete wok en roerbak hierin de peultjes en asperges samen met de groene peper, gember en knoflook. Voeg dan de helft van de lente-ui toe.
- Voeg de gekookte noedels en sojasaus toe en meng dit goed door de groenten. Breek de zalm in stukjes boven de pan en meng dit er voorzichtig door. Zet het vuur uit.
- Serveer de noedels in diepe borden en strooi de overgebleven lente-ui erover en wat sesamzaadjes.