Noedels met Zalm en Roerbakgroente

Dit simpele zalm roerbakgerecht zit boordevol smaak, is lekker knapperig met groenten en noedels. Het is het perfecte snelle en gemakkelijke recept voor een doordeweekse maaltijd. En snelle en gemakkelijke eiwitrijke diners zijn mijn favoriet. Maak deze noedels met zalm en roerbakgroente voor een diner op een date night of voor het bereiden voor één persoon! Eet een portie voor het avondeten en bewaar de rest voor de lunch morgen.

Voor een lichtere optie kan je rijstnoedels gebruiken of je eet alleen de groenten en zalm. Je kunt ook nog broccoli, spinazie, paksoi, sugar snaps, wat kool of paprika toevoegen, de opties zijn echt eindeloos.
Dit eenvoudige gerecht is gezond, gemakkelijk te maken en volledig aanpasbaar, afhankelijk van wat je op voorraad hebt!

Roerbakken

Hoe ga je roerbakken? Het belangrijkste bij roerbakken oftewel wokken, is dat je alles klaar hebt staan, zodat je snel kan werken.
Breng een grote pan gezouten water aan de kook en kook de noedels volgens de instructies op de verpakking.
Snijd de zalm in blokjes en meng de ingrediënten voor de saus.
Blancheer de groenten van tevoren.
Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag met olie en leg de zalmblokjes erin en bak ze gedurende 2-4 minuten op middelhoog vuur. Voeg ongeveer 1/4 kopje saus toe aan de zalm en laat nog ongeveer een minuutje koken. Schep de zalm eruit en spoel de pan snel schoon.
Voeg de groenten toe aan de pan met de olie.
Als de noedels klaar zijn, meng ze met de groenten en voeg de rest van de saus toe.

Noedels

Ik heb gewone mienestjes gebruikt in dit gerecht. Welke noedels je kiest maakt niet veel uit. Udon, soba, mie, eiernoedels, rijstnoedels, het kan allemaal.

Tips:

Je kunt de zalmfilets ook heel laten en in z’n geheel naast de noedels met groenten serveren.

Als je van dit recept houdt, probeer dan ook eens een van deze recepten:

Soba noedelsoep met tofu
Koreaanse noedels met zwarte bonensaus
Noedels met kipgehakt, savooiekool en paddenstoelen
Kung Pao noedels met garnalen
Vegetarische Lo Mein noedels
Singapore noedels met garnalen

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

Recept Noedels met zalm en roerbakgroente:

Noedels met zalm en roerbakgroente. Makkelijk Oosters gerecht met zalm, zeekraal, sugar snaps, knoflook, rode peper en natuurlijk noedels.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerechten, Vis
Keuken Aziatisch
Porties personen

Ingrediënten
  

  • 200 gr zalmfilet
  • peper en zout
  • arachideolie
  • 100 gr zeekraal
  • 200 gr sugar snaps
  • sojaboontjes
  • 200 gr noedels
  • 1 bosje koriander, blaadjes ervan
  • 1 el (zwarte) sesamzaadjes

Saus

  • ½ rode peper
  • 1 teen knoflook
  • 3 cm gember
  • ½ limoen, sap ervan
  • 40 ml sojasaus

Instructies
 

  • Saus: snijd de rode peper fijn, rasp de knoflook en gember en meng dit met limoensap en sojasaus.
  • Kook de noedels met een beetje zout in een pan met water volgens de verpakking, giet dan af.
  • Blancheer de groente even en roerbak ze dan in een wok met arachideolie, meng ¾ deel van de saus toe. Voeg dan de noedels toe en meng alles door elkaar.
  • Strooi zout en peper over de zalm en bak ze met 1 eetlepel olie in een koekenpan op een middelhoog vuur aan beide kanten gaar in een paar minuten.
  • Voeg de rest van de saus toe en bak dit nog even mee.
  • Serveer de noedels met groente op een bord, leg de zalmblokjes erop en bestrooi met gehakte groene kruiden en sesamzaadjes.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating