Ik mocht een supertof event bijwonen van Lee Kum Kee bij Smulweb Kookcollege. Hier maakten wij kennis met de heerlijke Lee Kum Kee sauzen. Daarna gingen we zelf aan de slag om lekkere Oosterse gerechten te bereiden. Met die smaakmakers die wij meekregen ben ik thuis gaan experimenteren en heb deze bijzondere mini roti met Oosters jackfruit gemaakt van de Char Siu Sauce en Premium Oestersaus van Lee Kum Kee.
Deze roerbak is natuurlijk ook erg lekker met rijst of noedels.
Oestersaus van Lee Kum Kee
Wist jij dat Mr Lee Kum Sheung van Lee Kum Kee de uitvinder is van de oestersaus? Dit is ontstaan doordat hij een pan met oestersoep had laten staan op het vuur, dit was toen helemaal ingekookt. Toen hij het proefde dacht hij eureka(!) ….dit is een hele goede smaakmaker. En dit is nog steeds één van de meest gebruikte sauzen in de Chinese keuken! En deze firma – die al 131 jaar bestaat – is globaal de bekendste en grootste leverancier van smaakmakers. Hun 220 producten worden in meer dan 100 landen verkocht.
Kook jij wel eens Chinees of Oosters thuis? Het is helemaal niet zo moeilijk als je misschien denkt. Met deze sauzen creëer jij in een handomdraai de lekkerste Aziatische gerechten thuis. De sauzen zijn uiteraard te vinden in de toko’s, maar ook bij een supermarkt zoals de Albert Heijn en Jumbo.
Ik heb in dit gerecht de Lee Kum Kee Char Siu saus gebruikt, een saus gemaakt van chilies en gefermenteerde bonen. Deze saus is mild gekruid en is perfect voor stoofschotels of om te roerbakken. Daarbij heb ik tevens de beroemde Premium Oestersaus verwerkt.
Oosterse gerechten
Wij zijn gek op de smaken uit het Verre Oosten, je kunt daarom ook diverse recepten hiervoor vinden op de site. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze te lekkere Chinese speklapjes (Char Siu). Die kan je ook maken met de sauzen van Lee Kum Kee.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.
Recept Mini roti met Oosters jackfruit:
Ingrediënten
- 1 blik jackfruit
- 200 gr shiitake paddenstoelen
- 2 el zonnebloemolie
- 1 rode ui, in dunne ringen
- 2 knoflooktenen, fijngesneden
- 3 el Lee Kum Kee Char Siu saus
- 1 el Lee Kum Kee Premium Oestersaus
- 1 pak mini roti's
- 2 lente-uitjes, gesneden
- 1 handje pinda's, gehakt
- 1 limoen, in parten
- 4 takken koriander
Instructies
- Giet de jackfruit af, dep het droog en snijd het in kleine blokjes. Borstel de shiitake schoon, verwijder de steeltjes en snijd ze in stukken.
- Roerbak de ui in de olie in een wok op hoog vuur en bak nu de jackfruit, paddenstoelen en knoflook mee. Voeg als laatste de Lee Kum Kee Char Siu saus en Premium Oestersaus toe.
- Bak de roti volgens de aanwijzing op de verpakking en leg ze op een serveerplank. Verdeel de roerbak over de roti.
- Garneer met de lente-uitjes, pinda's en koriander en serveer met limoenpartjes. Zet de plank op tafel en genieten maar.