Mexicaanse gehaktschotel met zoete aardappel

Wij zijn gek op zoete aardappel en in dit gerecht is het een lekkere zoete tegenhanger bij het pittige van het gehakt. Deze Mexicaanse gehaktschotel met zoete aardappel heeft een hele waslijst aan ingrediënten, maar de bereiding hiervan valt reuze mee. Dus laat je niet afschrikken en maak het een keertje! Ik denk dat jong en oud het lekker zullen vinden.

 

Zoete aardappel is niet alleen heel erg lekker, maar ook nog eens super gezond voor je. Eigenlijk is het geen aardappel maar een bataat. En een bataat is een groente en een stuk gezonder dan onze gewone aardappel. De zoete aardappel zit vol met vitamines en mineralen en daarnaast heeft deze bataat ook nog eens een positief effect op onze bloedsuikerspiegel. Een goede smoes om deze aardappel dus vaker te gebruiken.

 

Maak het zo spicy als je zelf wilt. Door de rode peper doormidden te snijden en de zaadjes en zaadlijsten te verwijderen, wordt de rode peper een stuk minder heet. Ook is de ene peper heter dan de ander. Je kunt dit checken door een stukje eraf te bijten. Dit is dan een goede graadmeter hoe heet de peper is.

 

Zoete aardappel

 

De zoete aardappel is een veelzijdige groente. Je kunt het gebruiken in diverse gerechten. Je kunt er een cake van maken, puree, gebruik het in de hutspot of maak er deze heerlijke Zoete aardappel frietjes uit de oven van.

Mexicaanse gehaktschotel met zoete aardappel. Een hele waslijst aan ingredienten, maar de bereiding is niet zo moeilijk. Dus maak dit heerlijke gerecht eens
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Hoofdgerechten
Keuken Mexicaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 100 gr magere spekreepjes
  • olijfolie
  • 500 gr rundergehakt
  • 2 uien, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode peper, in dunne ringen
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 1/2 tl kaneelpoeder
  • 1 (400 gr) zoete aardappel, in kleine blokjes
  • 1 blik (400 gr) zwarte bonen
  • 1 blik (300 gr) maïs
  • 100 ml runderbouillon
  • peper en zout naar smaak
  • 125 gr sour cream
  • 2 lente-uien, in dunne ringen
  • 4 el geraspte oude kaas

Instructies
 

  • Bak de spekreepjes uit in een grote koekenpan zonder olie. Schep ze dan uit de pan en bak het gehakt rul en bruin in dezelfde pan met een beetje olie.
  • Lepel het gehakt eruit en bak de ui met een beetje olijfolie zachtjes aan in dezelfde pan. Voeg nu de knoflook, rode peper en specerijen toe en bak dit op middelhoog vuur.
  • Doe de zoete aardappelblokjes erbij en bak dat ook nog even mee. Doe nu de spekreepjes en het gehakt er weer bij en meng alles goed door elkaar.
  • Giet de zwarte bonen af in een vergiet en spoel ze even onder koud water. Doe ze met de maïs uit blik bij het gehakt in de pan.
  • Schenk de bouillon erbij en laat ongeveer 15 minuten pruttelen (zonder deksel op de pan) tot de aardappelen zacht geworden zijn. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer het gehakt in een kom, lepel er wat sour cream op en bestrooi met lenteui en geraspte kaas.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating