Als je op zoek bent naar een klassiek dessert dat makkelijk te maken is en boordevol pompoenen speculaassmaak zit, dan is dit recept voor een luchtige pompoenmousse dat je moet proberen.
Pompoenmousse is erg populair bij veel mensen en ideaal voor feestelijke etentjes.
Het smaakt als een kruising tussen luchtige pompoenslagroom en de vulling van een zelfgemaakte pompoentaart.
Het is een licht, romig dessert met een delicate, luchtige textuur, waardoor het perfect is voor wanneer je trek hebt in iets lichts, maar toch vol herfstsmaken. Maak het voor jouw gasten en iedereen zal om dit recept vragen!
Pompoenmousse
Voor deze simpele maar o zo lekkere luchtige pompoenmousse moet je eerst een pompoen roosteren (garen) in de oven. Ik heb hiervoor een kleine muskaatpompoen gebruikt. Deze is al lekker zoet van zichzelf. Ik rooster de pompoen in plaats van deze te koken. Allereerst krijgt de pompoen door deze te roosteren in de oven een intensere pompoensmaak en ten tweede als je pompoen kookt, krijg je een ‘natte’ pompoen. En dat wil je niet voor dit recept.
Het is een leuk herfstdessert of serveer het met de feestdagen.
Deze pompoenmousse heeft alle heerlijke herfstsmaken van een plak pompoen cheesecake, maar is veel lichter! Het is opgeklopt en luchtig, dus het bevredigt de zoetekauw zonder je vol te laten voelen. Bovendien is het supermakkelijk om te maken! Ik vind het heerlijk om het te maken voor gasten voor een gezellig etentje thuis of voor de familie. Mooi, smakelijk en eenvoudig, dat is mijn soort dessert!
Meer zoete pompoenrecepten om van te houden:
Pompoen karamel cake
Zoete Turkse pompoenblokjes
Pompoentaart en cheesecake
Chocolade brownies met pompoen
Pompoencake met roomkaas topping
Pompoen cheesecake in een glaasje
Romige cocktail van pompoen
Tips:
Je kunt de pompoenmousse al een dag van tevoren bereiden, dan heb je op de avond zelf geen werk eraan. Serveer de mousse met kletskoppen of een ander krokant koekje.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.