Zijn deze Luchtige groene pannenkoekjes met gerookte zalm niet leuk als brunch met de Paasdagen? Iedereen heeft lekker uitgeslapen en het is tijd voor een gezellige brunch met elkaar. Ik heb spinaziepoeder gebruikt voor de mooie groene kleur van de pannenkoekjes. Deze poeder geeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel erg gezond.
Serveer met de Paasbrunch ook deze leuke Vogelnestjes met Paaseitjes
Luchtige groene pannenkoekjes met gerookte zalm. Zijn deze luchtige groene pannenkoekjes met gerookte zalm niet leuk als brunch met de Paasdagen?
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Gang Lunch, Ontbijt, Vis, Voorgerechten
Keuken Amerikaans
Porties 4 personen
Ingrediënten
- 3 eieren
- 1 snufje zout
- 300 gr Griekse yoghurt
- 175 gr zelfrijzend bloem
- 2 el spinaziepoeder
- 1/2 citroen, rasp ervan
- 3 el zonnebloemolie
- 100 gr verse roomkaas
- 200 gr gerookte zalm
- 2 rijpe avocado's
- kiemgroente of tuinkers
- peper, uit de molen
Instructies
- Klop in een schaal of kom de eieren luchtig met een mixer. Voeg zout en yoghurt en klop nog even door. Doe nu de bloem, spinaziepoeder, citroenrasp en olie erbij en spatel dit mengsel voorzichtig door elkaar (het beslag dient dik te zijn).
- Verwarm een platte antiaanbakpan (of pannenkoekenpan) op middelhoog vuur.
- Schep 2 eetlepels beslag in de pan en bak het pannenkoekje tot er bubbeltjes ontstaan op de bovenkant (ongeveer 1 minuutje).
- Draai het pannenkoekje dan om en bak de andere kant ook ongeveer 1 minuut. Als je een grote koekenpan hebt, kan je hierin meerdere pannenkoekjes tegelijkertijd bakken.
- Bak op deze manier nog meer pannenkoekjes van het beslag, leg ze op een schaal of bord en houd deze warm onder aluminiumfolie of in de oven.
- --
- Verwijder de schil en pit van de avocado's en snijd de helften in hele dunne plakjes. Duw voorzichtig de plakjes iets van elkaar af en draai dan een mooie cirkel van een avocadohelft.
- Serveer ze met een handje rucola, een lepel verse roomkaas en een rolletje gerookte zalm.
- Draai hierboven nog wat peper uit de molen en serveer direct.
2 reacties
Yum, ziet er onwijs lekker uit! De prachtige kleuren nodigen gewoon uit om erin te happen. Ik heb nog nooit spinaziepoeder gebruikt, toch maar eens bestellen.
Dank je wel Nicole, was ook erg lekker. Ja bestel die spinaziepoeder maar, je kunt het ook nog gebruiken in heel veel andere recepten (zoek op spinaziepoeder bij de ingrediënten en dan vind je ze). Ook lekker in een smoothie. Groetjes, Hanneke