Deze kruidkoeken voor Sinterklaas zijn een lekkere traktatie op 5 december (en natuurlijk ook het hele jaar door). Lekkere roomboterkoeken met koekkruiden.
De zachte en chewy spice koeken zijn doordrenkt met verschillende kruiden. Dit is zo’n warm en gezellig koekjesrecept, perfect voor de herfst of je december koekjesschaal!
Kruidkoeken
Wat zijn kruidkoeken eigenlijk? Nou, om te beginnen zijn ze niet hetzelfde peperkoekmannetjes, die hebben een zachtere, taaiere textuur.
Door de specerijen en de boter hebben deze koeken een heerlijke kruidige smaak.
Je kunt het deeg slechts 30 minuten laten koelen in de koelkast, maar als je van dikkere koekjes houdt, koel het dan een uur. Je kunt het natuurlijk langer laten afkoelen (meerdere dagen), zolang je het deeg maar goed bedekt houdt.
Raak niet overweldigd door de hoeveelheid ingrediënten hieronder: de meeste zijn kruiden en andere voorraadkast-basisproducten die je al in huis hebt. Dit zijn de belangrijkste ingrediënten in mijn kruidenkoekjes.
Specerijen
Ik blijf vandaag bij warme specerijen zoals speculaaskruiden, gember en kaneel. Dit zijn echt de smaken van de herfst en natuurlijk van de maand december.
Je kunt ook alleen de speculaaskruiden gebruiken, maar de gember en kaneel geven net even iets extra’s aan de koeken.
En ik heb nog meer kruidige recepten voor jullie:
Kruidige boterkoek
Sinterklaasmuffins met speculoostopping
Granola met schuddebuikjes
Speculaas spekjes
Cranberry speculaasmuffins
Kardemom rijstpudding met gekruide pruimen
Madeleines met speculaaskruiden
Pompoencake met dadels en chaikruiden
Kruidige mokka brownies
Gekruide cranberrysiroop
Stuk voor stuk heerlijke recepten om de maken in de decembermaand.
Laten we samen bakken! Ik zal je door alle stappen leiden in mijn geschreven recept.
Tips:
Deze kruidkoekjes kunnen goed worden ingevroren, zowel gebakken als ongebakken.
Als je jezelf helemaal wilt verwennen, dan maak je deze heerlijke warme chocolademelk erbij.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.