Deze Koude rode bietensoep is een multifunctionele soep. Hij kan namelijk koud en warm gegeten worden. Dus een soepje voor het hele jaar rond. Probeer het eens.
Het recept van dillepesto vind je hier.
Deze Koude rode bietensoep is een multifunctionele soep. Hij kan namelijk koud en warm gegeten worden. Dus een soepje voor het hele jaar rond. Probeer het eens.
Het recept van dillepesto vind je hier.
Spoel de prei en selderij schoon, schrap de wortel en snijd alles in kleine blokjes.
Bak in een pan met olijfolie de ui, prei selderij en wortel samen met de knoflook en kruiden tot de groenten glazig geworden zijn.
Snijd de rode bietjes in kleine blokjes (houd 1 bietje achter voor garnering).
Voeg de bietjes, bouillon en laurierblaadje in de pan bij de overige groenten en laat dit ongeveer 10-15 minuten zachtjes koken.
Pureer de soep met de blender, breng op smaak met peper en zout.
Serveer de soep met de bietblokjes, dillepesto en zure room.