Deze Kippenbouten met shiitake en ketjapsaus is een lekker gerecht met Aziatische smaken. Serveer er witte rijst bij en je hebt een complete maaltijd.
Ik heb shiitake paddenstoelen gebruikt, maar je kunt ook een ander soort paddenstoelen gebruiken voor dit gerecht, zoals bijvoorbeeld kastanjechampignons. En natuurlijk heb ik een heerlijke ‘beter leven’ kip van Polderkip gebruikt voor dit recept.
Five spices of 5 kruiden is een kruidenmengsel uit de Chinese keuken dat de vijf basissmaken van zout, zoet, bitter, zuur en scherp combineert. De mix wordt in veel Aziatische gerechten gebruikt en geeft de kip een heerlijke smaak.
Je kunt deze kruidenpoeder in de grotere supermarkten of in een toko vinden.
Als je niet van koriander houdt, garneer het dan met fijngesneden lente-ui.

Schrik niet van de bereidingstijd….de oven doet het meeste werk voor je.

 

Een heel ander recept met kippenbouten, zijn deze Kippenbouten met 7-kruidenmix. Probeer die ook eens.