Dit heerlijke eenpansgerecht van kipfilet met room en spinazie is supermakkelijk te maken. Ik moet toegeven dat ik normaal gesproken geen grote fan ben van kipfilets. Maar als ze goed plat worden geslagen en bestrooid met gerookte paprikapoeder zodat er een mooi bruin korstje ontstaat, dan is het een heel ander verhaal. En vooral als het wordt gestoofd in een knoflookachtige, romige saus met heel veel spinazie.
Eenpansgerecht
Dit romig spinazie kipgerecht is een lekker eenpansgerecht dat voor mij aan alle eisen voldoet. Maar wat het extra lekker maakt, is de pittige roomsaus. In plaats van alleen room te gebruiken, gebruik ik ook kippenbouillon, wat de saus een meer kippensmaak geeft.
Er is ook een heerlijke knoflookachtige smaak door het gebruik van de zwarte knoflook.
Als je op zoek bent naar een eenvoudig, gezinsvriendelijk gerecht om het gezellig te maken, dan is deze romige kip het antwoord!
Ben jij ook zo dol op eenpansgerechten? Dan heb ik nog veel meer van dit soort recepten voor jou. Wat dacht je bijvoorbeeld van:
- Eenpans pastagerecht met worstjes
- Kip met orzo en prei
- Sloppy Joe pasta uit de oven
- Zilvervliesrijst met salami, cavolo nero en prei
- Saffraan orzo met zalm
- Kip, artisjok en spinazie met filo
- Shakshuka groentestoof met eieren
Bereiden
Het is belangrijk om dunne kipfilets te gebruiken, zodat ze de smaken van de knoflookroomsaus echt kunnen absorberen. Je kunt hiervoor kiphaasjes kopen, maar je kunt ook kipfilets platslaan. Je hebt alleen plasticfolie en een deegroller nodig.
Bedek de kipfilets eerst met een laag plasticfolie. Wrijf ze vervolgens met een deegroller tot ze mooi dun zijn of sla ze plat met een vleeshamer (als je deze hebt).
Met deze methode zijn de kipfilets heel snel gaar en blijft de kip lekker sappig.
Erbij
Dit kipgerecht kan zo gegeten worden, maar omdat er een heerlijke knoflookroomsaus in zit, is hij nog lekkerder als hij geserveerd wordt met gekookte pasta, rijst of noedels. Een lichte en eenvoudige groene salade erbij zou ook geweldig zijn.
Tips:
- Zwarte knoflook vind je o.a. bij de AH of je bestelt het online. Je kunt het eventueel vervangen door 2 teentje ‘gewone’ knoflook.
- Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling ⭐⭐⭐⭐⭐ achterlaten.
Recept Kipfilet met room en spinazie:
Ingrediënten
- 2 kipfilets
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- peper en zout
- 1 ui
- 4 tenen zwarte knoflook
- 3 takken tijm
- 2 el olijfolie
- 100 ml kippenbouillon
- 100 ml slagroom
- 200 gr baby spinazie
- 4 takken basilicum
Erbij
- gekookte pasta
Instructies
- Dep de kipfilets droog met keukenpapier. Leg ze tussen twee vellen huishoudfolie en sla ze plak met een vleeshamer of rol ze plat met een deegrol.
- Bestrooi ze aan beide kanten met gerookte paprikapoeder, peper en zout.
- Snijd de ui in dunne halveringen en snijd de zwarte knoflook fijn.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan bak de kipfilets aan beide kanten goudbruin, ongeveer 1,5 minuut per kant (de kip zal niet gaar zijn). Leg ze dan op een bord.
- Bak de ui in dezelfde pan glazig, voeg dan de zwarte knoflook en tijmblaadjes toe en bak dit even mee. Giet de bouillon erbij, leg de kipfilets weer in de pan en breng aan de kook.
- Laat de bouillon tot de helft inkoken en giet dan de room erbij. Zet het vuur middelhoog en
- laat het nog een paar minuten pruttelen tot de saus iets ingekookt en de kip gaar is.
- Voeg geleidelijk de babyspinazie toe en roer tot de spinazie geslonken is.
- Hak de basilicumblaadjes grof en garneer het gerecht hiermee.


