Laat je niet afschrikken door de lange ingrediëntenlijst, de oven doet het werk en er komt voor dit heerlijke gerecht bijna geen koken aan te pas. Deze kip Tandoori met couscous is een gerecht waarbij India Noord-Afrika ontmoet. Tandoori is namelijk een Indiaas gerecht en de couscous komt natuurlijk uit de Noord-Afrikaanse landen.
Couscous
Couscous (spreek uit als koeskoes) is gemalen durum tarwe product. Het komt oorspronkelijk uit Noord-Afrika. Volkoren couscous is rijk aan koolhydraten en bevat veel vezels, vitaminen en mineralen. Let dus op het kopen dat je een volkoren couscous neemt.
Het is dan een gezonde basis van jouw maaltijd.
Couscous is niet glutenvrij!
Ik mocht een pak Rode linzen couscous ontvangen en ben daarmee gelijk aan de slag gegaan. Deze rode linzen couscous is van Your Organic Nature en is te koop bij Ekoplaza of de bio speciaalzaken.
Deze couscous wordt gemaakt van alleen maar rode linzen en heeft een hele korte bereidingstijd van slechts 5 minuten. Hierdoor zet je in een mum van tijd een voedzame, vezelrijke en eiwitrijke (28 gram eiwit per 100 gram!) maaltijd op tafel. Deze biologische couscous gemaakt van peulvruchtenmeel, neemt heel makkelijk smaken op.
Tips:
Reken per persoon ongeveer 75 gram couscous. Stoom de couscous gaar in een pan of laat het wellen in een kom met heet water.
Gebruik niet teveel vocht voor deze couscous (zie verpakking), anders wordt het vrij nat.
Of laat de couscous wellen in warme groentebouillon eventueel op smaak gebracht met specerijen.
Garam Masala* is een soort kerriepoeder uit India. Deze bestaat uit korianderzaad, komijnzaad, paprikapoeder, kaneelpoeder, kardamom, laurier, kruidnagel en pepers. Te koop in de meeste grote supermarkten. Kan je het niet vinden of wil je het niet kopen, gebruik dan kerriepoeder.
Ik ben ook gek op parelcouscous en je kunt daarom ook veel recepten hiervan vinden op de site. Zoals bijvoorbeeld deze heerlijke Parelcouscous met geroosterde pompoen en groenten. Probeer dat ook eens!