Hoe gezellig zal deze Kerstkrans salade van rode sla staan op jouw kerstdiner tafel. Als je deze rode sla niet kunt vinden, kan je natuurlijk ook gewoon groene (veld)sla gebruiken. Gebruik hiervoor grote borden, dan komt de kerstkrans het beste tot zijn recht.
Voeg een feestelijk tintje toe aan jouw feestdinertafel met deze elegante kerstkranssalade! Het is de perfecte combinatie van licht en smaakvol en het is allemaal klaar in slechts een paar minuten werk. Dat is altijd een pluspunt als je druk bent met de voorbereidingen voor de feestdagen!
Salade
Deze kerstkranssalade is snel en gemakkelijk te maken en een gezond en leuk feestelijk bijgerecht waar jouw gasten dol op zullen zijn! Gecombineerd met een lekkere dressing is deze eenvoudig te maken salade barstensvol smaak en ja, het ziet er echt uit als een kerstkrans!
Feestelijk en leuk: Het kan lastig zijn om hartige gerechten te vinden die een feestelijk tintje toevoegen aan de feestdagen, maar deze kerstkranssalade past perfect.
De salade is makkelijk te maken, je hebt al genoeg aan je hoofd met de feestdagen, dus waarom zou je er dan ook nog ingewikkelde recepten aan toevoegen?
Probeer wel die mooie rode red chard sla te vinden, dat maakt het extra feestelijk.
Red Chard
Red Chard is van oorsprong het blad van de rode biet. Het blad heeft een rode vorm en heeft een opvallende rode nerf en stengel. Red Chard heeft een frisse, licht bittere smaak waarin de smaak van de rode biet terug te herkennen is. Deze slasoort wordt voornamelijk rauw gegeten.
Red Chard wordt in Nederland, Italië en Spanje geteeld en is het gehele jaar verkrijgbaar.
De sla is ongeveer drie dagen houdbaar, indien in de koelkast wordt bewaard.
Red Chard zit bomvol vitamines, mineralen en vezels. Zo bevat het veel bètacaroteen, deze vitamine is onder andere belangrijk voor de goede werking van je ogen. Ook bevat de Red Chard bijzonder veel vitamine K, dit helpt voor de goede stolling van je bloed en je botten sterk te houden. Verder zijn er nog meer vitamines en mineralen volop in deze rode sla te vinden.
De salade is lekker bij:
Kerst kalkoen
Geroosterde kip met zwarte knoflook
Gevulde kalkoenrollade
Lamsbout uit de oven
Diamanthaas met paddenstoelen
Côte de Boeuf met rozemarijnboter
Lamsrack met zwarte knoflookmarinade
Hele zalmzijde uit de oven
Tips:
Mocht je niet van blauwe kaas houden, vervang het dan door feta, geitenkaas of blokjes oude kaas.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.