Havermout chiapudding met aardbeien

Overnight oats oftewel havermout is een gezond en makkelijk te maken ontbijtje. Bereid het ’s avonds en de volgende morgen staat er een heerlijk ontbijtje voor je in de koelkast te wachten. Een goed begin van de dag is het halve werk, nietwaar? Probeer daarom eens deze havermout chiapudding met aardbeien. Mooie kommetje met vers fruit, daar word je toch vrolijk van ’s morgens?

Je kunt in plaats van aardbeien allerlei fruit van het seizoen of uit de diepvries gebruiken. Maak het eens met frambozen, blauwe bessen, bramen of een tropische versie met mango of ananas. Zo krijg jij je al een flink portie fruit en vezels binnen in de ochtend.

Havermout is een veelzijdig product. Je kunt er koekjes of pannenkoekjes van bakken, zelf heerlijke granola ermee bereiden of een stevige en verantwoorde overnight oats van maken als ontbijt. En dit gecombineerd met chiazaadjes die ook al zo goed voor je zijn, dan heb je al een goede start van de dag te pakken.

Chiazaadjes moet je in principe weken in een vloeistof (zoals yoghurt) waardoor ze uitzetten en zachter worden. De zaadjes zullen in je maag uitzetten en hierdoor krijg je een verzadigd gevoel en daalt je eetlust, waardoor je einde ochtend geen trek krijgt om te gaan snaaien. Chiazaadjes bevatten heel veel vezels die erg goed zijn voor de spijsvertering. Ook verbeteren ze de gezonde bacteriën in de darmen. Redenen genoeg om regelmatig een chiapudding te nuttigen in de ochtend, toch?

 

Overnight oats

En vond jij dit een lekker ontbijtje? Probeer dan ook eens deze heerlijke Overnight oats met choco, cranberry’s, noten en banaan.

 

Recept Havermout chiapudding met aardbeien:

 

Havermout chiapudding met aardbeien. Heerlijk ze zijn er weer de zomerkoninkjes. Verwerk ze in dit heerlijke verantwoord ontbijtje.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 4 uur 10 minuten
Gang Nagerechten, Ontbijt, Tussendoortje
Keuken Nederlands
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 200 ml (amandel)melk
  • 150 gr Griekse yoghurt
  • 1 schep Whey poeder
  • 80 gr havermout
  • 30 gr chiazaadjes
  • 100 gr aardbeien
  • 2 el pitten
  • verse munt

Instructies
 

  • Mix alle ingrediënten voor de pudding met elkaar en schenk het in twee kommen.
  • Laat afgedekt een nacht in de koelkast staan om op te stijven.
  • Haal de pudding de volgende morgen eruit en garneer met de aardbeien, pitten en muntblaadjes.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating