Hartvormige Ruby pindarotsjes

Met slechts twee ingrediënten creëer jij een heerlijke zoete versnapering voor je lief. Is hij/zij gek op chocolade en pinda’s, dan moet je dit beslist maken. Deze combinatie van Ruby chocolade met het zoute van de pinda’s is te lekker. Ik wilde geen Valentijns recepten maken dit jaar omdat ik er al verschillende op de site heb staan. Maar ja omdat het mijn verjaardag is op Valentijnsdag, moest ik toch wat lekkers maken. Het zijn dus deze heerlijke hartvormige Ruby pindarotsjes geworden.

 

Ja je leest het goed ….. zoute pinda’s. Ik vind namelijk de combinatie van zoet en zout erg lekker. De zoute pinda’s heffen het hele zoete van de chocolade een beetje op. Maar als jij denkt; niet voor mij, maak ze dan met ongezouten pinda’s.
Je kunt ze natuurlijk ook met pure of melkchocolade maken als je geen Ruby chocolade kunt vinden of als je deze chocolade te duur vindt. Deze chocolade is niet goedkoop, ik waarschuw je maar vast.

 

Ruby chocolade

 

Ik had nog van die heerlijke roze chocolade over van andere recepten en wilde nog iets lekkers maken met de laatste ruby drops. Ik bestel deze chocolade trouwens altijd bij De Notenshop.
Ruby chocolade of roze chocolade is na de pure, melk en witte chocolade de vierde chocoladesoort. Het heeft een prachtige natuurlijke roze kleur, zonder toegevoegde kleurstoffen en/of smaakstoffen. De smaak heeft een hint van rood fruit. Deze chocolade is in 2018 door de welbekende firma Callebaut op de markt gebracht. Ik heb al te lekkere zoete versnaperingen gemaakt met deze mooie roze chocolade.
Als jij die chocolade dan toch gaat kopen, dan heb ik nog meer zalige recepten voor jou:

 

Ruby chocolade ijs
Ruby chocolade truffels
Koekjes met ruby chocolade
Warme roze chocolademelk

 

Tips:

 

Au-bain-marie smelten van chocolade doe je door een pannetje met een klein beetje water te koken. Draai het vuur dan laag. Zet een glazen kom met de stukjes chocolade op de pan en laat op deze manier de chocolade langzaam smelten. Roer af en toe.
Hoe je chocolade kunt tempereren, lees je in deze blog.

 

 

Recept Hartvormige Ruby pindarotsjes:

Hartvormige Ruby pindarotsjes. Jaja het is bijna Valentijsdag en dus ook mijn verjaardag. En daarom heb ik deze mooie roze en heerlijke pindarotsjes gemaakt
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Kerst, Nagerechten, Zoete lekkernijen
Keuken Nederlands
Porties personen

Ingrediënten
  

  • 200 gr Ruby chocolade
  • 165 gr zoute pinda’s

Instructies
 

  • Smelt 2/3 deel van de chocolade drops au-bain-marie*. Haal de kom van de pan en doe de rest van de chocolade erin. Roer totdat dit gesmolten is.
  • Lepel nu de pinda’s erdoor.
  • Leg een vel bakpapier op een snijplank (die in jouw koelkast past). Lepel nu het mengsel in het hartvormpje. Druk het goed aan en trek dan voorzichtig het hartvormpje omhoog.
  • Als het rotsje een beetje uit elkaar valt, breng het dan weer met een lepeltje in een hartvorm.
  • Laat de hartjes nu afkoelen en zet de plank met de hartjes dan een uurtje in de koelkast om op te stijven.
  • Bewaar ze in een afgesloten bakje ook in de koelkast.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating