Oh hallo schattigste kleine bevroren hagelslag banaan monsters. Maak deze met de kids voor Halloween, ze zijn elke hap waard! Met chocoladehagelslag bedekte bananenmummies zijn de perfecte last-minute Halloweentraktatie. Deze zoete monsters zijn gemaakt met slechts vier ingrediënten! Ze zijn heerlijk, feestelijk en leuk om te maken!
Trick or treat! Halloween is nog maar een paar dagen verwijderd. Als je de feestdagen wat extra leuk wilt maken, zijn deze bananenlollies perfect.
Maken
Dit is wat je moet doen: neem 3 bananen in tweeën gesneden en plaats een stokje in het midden onderaan. Leg ze in de vriezer om te bevriezen. Besmeer ze met karamel en dip ze in hagelslag. Plak er dan eetbare oogjes op.
Houd bananen bevroren: Het is makkelijker om bananen te versieren als ze bevroren zijn. Wil je rustig aan doen? Haal er een paar uit en laat de rest in de vriezer liggen terwijl je werkt. Op deze manier blijven de bananen zonder problemen op hun ijsstokjes zitten!
Eet ze gelijk of leg ze weer terug in de vriezer voor later.
Ingrediënten
Bananen, gebruik grote, rijpe bananen voor dit recept. Kleinere bananen doen het ook, maar ik heb gemerkt dat grotere bananen wat makkelijker zijn om mee te werken.
Let op: super overrijpe bananen zijn papperiger, waardoor ze moeilijker te gebruiken zijn.
Karamel, je kunt zelf karamelsaus maken of je koopt een pot karamel of Bebogeen.
Hagelslag, Gebruik pure of melkchocolade hagelslag, wat jou maar lekker lijkt.
Snoepoogjes, zijn soms lastig te vinden, je kunt ze wel online bestellen.
Variaties:
Je kunt de bananen ook voorzien van gesmolten chocolade en hierop dan de oogjes plakken.
Of je gebruikt gekleurde sprinkles in plaats van hagelslag.
Pindakaas in plaats van karamel. Je kunt pindakaas in de magnetron doen en het verandert in iets vloeibare substantie, net als gesmolten chocolade! Ik voeg er ook een beetje kokosolie aan toe om het nog makkelijker te maken om mee te werken. Bedek je banaan met pindakaas en rol ze dan door de hagelslag.
Tips:
Extra nodig: bakpapier en 6 stokjes
Eet je bananenmummies meteen op of doe ze terug in de vriezer. Ik raad af om ze in de koelkast te bewaren, omdat de banaan dan papperig/nat wordt vanbinnen. Deze zijn het lekkerst als ze bevroren zijn!
Voor nog veel meer bijzondere Halloween recepten, klik je hier.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.