Dit groente- en kruidentuintje met kwarteleitjes is een heel leuk voorgerecht om te serveren tijdens een speciaal diner bijvoorbeeld met de Paasdagen of de Kerst.
Je kunt er allerlei soorten groenten en kruiden voor gebruiken, wat jij lekker vind en/of waar je maar zin in hebt. Ik heb alleen de kopjes van de groene asperges gebruikt. De rest van de asperges kan je weer goed verwerken in een soep of een ander gerecht.
*Ik heb de bietjes in de oven gepoft, omdat ik dit lekker vind. Wil je dat ook doen, dan kan je hier lezen hoe je dat doet.
Groente- en kruidentuintje met kwarteleitjes. Dit groente- en kruidentuintje met kwarteleitjes is een leuk voorgerecht om te serveren tijdens een dineetje.
Voorbereidingstijd 25 minuten min
Bereidingstijd 5 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Kerst, Voorgerechten
Keuken Nederlands
Porties 4 personen
Ingrediënten
- 12 kwarteleitjes
- 1 wortel
- 4 mini komkommers
- 60 ml azijn
- 1 tl zout
- 3 el suiker
- 1 bundel groente asperges
- 1 klein gepoft bietje*
- 4 radijsjes
- 2 grote rijpe avocado's
- 4 el crème fraiche
- peper en zout
- 4 takken dille
- 1 doosje tuinkers
Instructies
- Kook de kwarteleitjes 2 minuten, giet ze af en leg ze in koud water. Pel ze voorzichtig.
- Doe de azijn met 40 ml water, zout en suiker in een pannetje en verwarm tot de suiker is opgelost.
- Schil de wortel rondom en snijd lange dunne linten met een dunschiller. Spoel de komkommertjes en snijd deze ook in dunne linten. Laat de azijn iets afkoelen en giet over de wortel- en komkommerlinten.
- Snijd 12 mooie kopjes van de groene asperges en blancheer ze een paar seconden in heet water, giet ze dan af en spoel ze af met koud water. Laat ze uitlekken.
- Schil het bietje en snijd deze doormidden en de helft in mooie halve maantjes.
- Spoel de radijsjes schoon en snijd ze in hele dunne plakjes.
- Verwijder de schil en pit van de avocado's en prak ze fijn. Meng dit met de crème fraiche en breng op smaak met peper en zout.
- Neem een grote (steek)ring van ... cm en leg deze in het midden van een bord. Lepel een kwart van het avocadomengsel in de ring. Doe dit ook met de andere drie borden.
- Verdeel nu de eitjes op de avocado, daarna verdeel je de rest van de groenten op het groene rondje. Trek wat dunne takjes van de dille en drapeer dit tussen de groenten. Knip wat tuinkers af en strooi dat er ook nog over.
- Serveer direct.