Een heerlijk vegetarisch gerecht met lekkere zachte gnocchi, groenten, zongedroogde tomaatjes en kipstukjes in een romige saus. Met deze gnocchi met prei en vegetarische kip zet je supersnel een heerlijke maaltijd op tafel. Comfort food ten top!
Gnocchi
Gnocchi is een Italiaans pastasoort gemaakt van aardappel, bloem, semolina, kaas en eieren. Het zijn zachte kleine ovale balletjes die maar even gekookt hoeven te worden. Je kunt ze op heel veel verschillende manieren combineren en als je ze in een saus serveert, nemen ze heel goed de smaak van die saus op. Je kunt ze vers of gedroogd vinden bij de pastasoorten in de supermarkt. Het wordt in Italië als voorgerecht gegeten, maar wij maken er meestal een complete maaltijd van.
Ik heb ze wel eens zelf gemaakt, dat zijn deze heerlijke luchtige Zoete aardappel gnocchi.
En ik heb natuurlijk nog meer gnocchi recepten voor jou, namelijk deze Gnocchi met courgette en gerookte forel, Gnocchi met spinazie en tomaat uit de oven of Gnocchi met oesterzwammen en mozzarella.
Ik had deze verse gnocchi gekocht in de aanbieding, maar ze lagen al een tijdje in de koelkast. Omdat wij steeds minder vlees eten, wilde ik er een vegetarische gnocchi van maken. Had laatst vegetarische kipstukjes bij de Lidl gekocht en vond die erg lekker. En dat terwijl ik eigenlijk niet zo gek ben op vleesvervangers. Maar deze smaakte prima, dus goed excuus om ze weer eens te gebruiken. Er lagen nog twee preistengels in de koelkast, een restje spinazie en een potje zongedroogde tomaten in de kast. Nou deze combinatie leek mij wel lekker met de gnocchi en dat was het ook kan ik jullie verklappen. Heerlijke romige saus met wat kaas erin en smullen maar.
Omdat ik iets te veel van alles in de pan gedaan had, was het eigenlijk teveel voor ons. Dus dit gerecht is voldoende voor drie eters (of twee hele grote eters, haha).