Dit levendige gerecht heeft alle smaken van de Middellandse Zee om thuis van te genieten. Lekker als antipasto of voorgerecht. Deze heerlijke Italiaanse gevulde geroosterde paprika’s zijn gevuld met ansjovis, knoflook, tijm en tomaten. Ik ben er dol.
Zelfs als je geen ansjovisliefhebber bent, geniet je toch van deze gevulde paprika’s. De ansjovis voegen een heerlijke smaak toe en smaken op geen enkele manier ‘visachtig’ of overdreven zout. Geloof me.
Gevulde paprika’s
Dit gerecht komt oorspronkelijk uit de regio Piëmont en is in principe een waterdicht recept. Mooie rode paprika’s worden gevuld met slechts vier ingrediënten en natuurlijk de verplichte olijfolie, zout en peper.
Deze gevulde paprika’s zijn zowel warm als koud net zo lekker en vormen een geweldige, gezonde maaltijd in combinatie met een salade.
Het mooie van gevulde paprika’s is dat ze van tevoren klaargemaakt kunnen worden. Vul deze de avond ervoor (niet dat het toch lang duurt) en zet ze dan in de oven als je klaar bent om de volgende dag te eten, eenvoudiger kan niet. Je weet dat ik dol ben op een eenvoudige en snelle maaltijd… en als bonus is het ook nog eens gezond!
Het Is lekker voor de lunch met een salade en lekker brood om de sappen op te deppen, of voor een doordeweeks avondmaal met wat rijst of couscous en een paar sperziebonen.
Het presteert perfect als voorgerecht en is ook mooi genoeg om te dienen als gerecht voor een etentje.
Serveer het als antipasto, of als bijgerecht bij gegrild vlees of vis.
Tips:
Ik heb nu puntpaprika’s genomen, die zijn lekker snel klaar. Maar je kunt natuurlijk ook de ‘gewone’ paprika’s hiervoor gebruiken.
Dit recept kan eenvoudig worden verdubbeld om als hoofdgerecht te serveren.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.