Gevulde eieren voor Pasen

Het liep tegen Pasen en ik wilde iets met eieren maken samen met de kleinkinderen. Het zijn deze Gevulde eieren voor Pasen geworden. De meiden vonden het superleuk om te doen en om ze te eten. Het ziet er dan ook wel heel gezellig uit, maar ik moet jullie waarschuwen, het is wel even een werkje. Maar dan heb je ook wat.

 

Gevulde eieren

 

Zien ze er niet schattig uit? Deze gevulde eieren zijn wel even een klusje, eigenlijk ben ik niet zo van dit gepruts. Maar ja, als de kids het maar leuk vinden he? Wellicht heb ik ook niet het geduld voor zo’n klusje en ik was ook niet helemaal tevreden met het resultaat. Misschien moet ik ze nog maar eens maken, wat vinden jullie?

 

Bij de Paasdagen horen eieren, dat doen we al van oudsher. Nu kan je eieren op heel veel manieren bereiden en daar zijn deze schattige gevulde eitjes er ook een van. Ik had ze een keer voorbij zien komen en dacht dat maak ik wel even. Nou dat viel dus tegen, misschien was het makkelijker geweest om de eitjes gewoon te halveren en te vullen.
Maar ze zien er wel super schattig uit, die kleine kuikentjes. En laten we de Paasdagen dit jaar maar een beetje opvrolijken toch?

 

En ik heb nog veel meer lekkere eierrecepten voor de Paasdagen voor jullie. Wat dacht je bijvoorbeeld van:

 

Gevulde eieren met gerookte zalm en kervel
Chinese gemarmerde eieren
Eiersalade met mosterd en kerriemayonaise
Omeletrolletjes met gerookte zalm en avocadocrème
Cracker met scrambled eggs en rivierkreeftjes
Luchtige eierbroodjes
Luchtige eieren voor Pasen
Gebakken eieren in een kruidenyoghurt
Roze eieren voor Pasen
Eggs Benedict met gerookte zalm.

 

Tip:

 

Door het gekartelde randje is het wat moeilijker om de eigelen te verwijderen. Dit gaat wat makkelijker als je de eieren iets insnijdt aan een kant. Door de vulling zullen de eitjes niet uit elkaar vallen en serveer je de snijkant gewoon naar onderen zodat het niet opvalt.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Gevulde eieren voor Pasen:

Gevulde eieren voor Pasen. Ik wilde tegen de Paasdagen iets met eieren maken met de kleinkinderen. Hete zijn deze schattige gevulde eitjes geworden.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Lunch, Ontbijt, Tapas/Hapjes/Snacks, Vegetarisch
Keuken Nederlands
Porties personen

Ingrediënten
  

  • 10 hardgekookte grote eieren
  • 3 el mayonaise
  • 25 gr zachte roomboter
  • 1 el Dijonmosterd
  • peper en zout, naar smaak
  • 1 wortel
  • 4 pitloze zwarte olijven

Instructies
 

  • Pel de eieren en snijd een klein plakje aan de onderkant eraf zodat de eieren kunnen staan.
  • Snijd dan met een klein mesje zigzag de bovenkant eraf.
  • Lepel of druk dan voorzichtig het eigeel eruit en doe dat in een mengkom. Prak de eidooiers met een vork of een keukenmachine fijn.
  • Voeg hierbij de mayonaise en zachte boter en meng tot een gladde pasta. Breng op smaak met peper en zout.
  • Doe de vulling in een spuitzak en laat een uurtje iets opstijven in de koelkast. Vul dan de onderste helft van de eiwitten royaal met het eigeelmengsel (het moet er een stuk bovenuit komen).
  • Snijd dunne plakjes van de wortel en snijd dit in kleine driehoekjes voor de snaveltjes. Snijd kleine rondjes uit de zwarte olijven voor de oogjes.
  • Zet nu de bovenste delen van het eiwit op de gevulde onderste helften. Druk de snaveltjes erin en leg de oogjes erop. Serveer de gevulde eieren op een bedje sla of in een eierdoosje.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating