Omdat ik – door de auberginetelers van Nederland – werd uitgedaagd om een paar aubergine recepten te verzinnen en wij gek zijn op de keuken uit het Midden-Oosten, was het aanleiding voor mij om deze gevulde aubergines uit het Midden-Oosten te maken.
Mahshi batinjaan heet het originele gerecht en komt uit de Libanese en Palestijnse keuken. Aubergines gevuld met lamsgehakt en rijst met heerlijke Oosterse smaken.
Je kunt ook gehakt h.o.h. of rundergehakt gebruiken en in plaats van rijst kan je ook gekookte bulgur gebruiken.
Als je niet van koriander houdt, kan je dit vervangen door peterselie.

 

Aubergines zijn gezond, ze bevatten veel vezels, vitaminen en mineralen en ze passen in elk dieet. Ze zijn makkelijk te bereiden en verrassend veelzijdig te bereiden.

 

Van het aubergine vruchtvlees wat ik uit de aubergines geschept heb, heb ik deze Auberginedip van gemaakt. Zonde om het weg te gooien.