Ik heb toch een heerlijk ovengerecht voor jullie, namelijk deze gehaktballetjes met orzo en ricotta in tomatensaus. Je bakt eerst alles even aan, doet het in een ovenschaal en laat het gerecht in de oven verder garen. De ricotta wordt dan een beetje gebakken en dat geeft een heerlijke smaak aan de saus. Wij zijn gek op spaghetti met gehaktballetjes, maar dit gerecht is ook super lekker.
Orzo
Orzo is een pastasoort wat lijkt op een rijstkorrel. Ik vind het een heerlijke pasta en je kunt het in heel veel verschillende gerechten gebruiken. Het voordeel van deze kleine korrel is dat het snel gaar is. De orzo gaat dus ongekookt in de saus en wordt vanzelf gaar in de oven. Je vindt de orzo dus bij de pastasoorten in de supermarkt. Soms heet het ook riso pasta.
En als je dan toch zo’n zak orzo hebt gekocht kan je er ook nog deze Eenpansgerecht kip met orzo en prei, Rode bieten orzotto met balsamico of Pilaf van orzo.
Gehakt
Het lekkerst is om gehakt half om half te gebruiken. Rundergehakt kan nog weleens droog worden omdat het zo mager is. Vandaar de h.o.h. Ik ben meestal niet zo van de pakjes, maar deze Italiaanse gehaktkruidenmix van Verstegen vind ik wel erg lekker. Je kunt anders ook gewoon de gedroogde Italiaanse kruiden van de saus gebruiken om het gehakt aan te maken. Door de balletjes verder te laten garen in de saus, krijg je heerlijke malse en smeuïge gehaktballetjes, een echte aanrader.
Ricotta
Dit is een Italiaanse zachte kaas wat gemaakt wordt van wei. Het is daarom geen ‘vette’ maar een lichte en toch romige zacht kaasje. Ricotta geeft deze saus ook heerlijke romige smaak. Ik bestel ricotta en ook alle andere soorten kaas meestal online.
Nodig: bakpan en ovenschaal of een bakpan welke in de oven kan.