Frozen drankjes en cocktails gaan het helemaal worden deze zomer.
Deze frozen rosé is heerlijk voor een warme zomeravond. Dit makkelijke Frosé recept is een verfrissende mix van bevroren fruit, natuurlijke zoetstoffen en je favoriete Rosé wijn! Klaar in slechts enkele minuten, geniet van deze simpele, zoete drank voor volwassenen terwijl je op het terras zit of luiert bij het zwembad. Je kunt het zelfs extra alcoholisch maken door je favoriete wodka toe te voegen!
Zomerdrankje
Wijn slushies zijn de perfecte verwennerij voor die warme zomerdagen waarop je wilt afkoelen en ontspannen. Of je nu gasten ontvangt of ontspant, dit snelle en gemakkelijke Frosé recept zal je zeker bevallen. Met slechts vijf ingrediënten en vijf minuten voorbereidingstijd is dit het ultieme happy hour drankje!
Je zult dol zijn op dit Frosé-recept! Het is:
Snel en makkelijk te maken, meng gewoon je favoriete fles rosé met bevroren fruit, agavesiroop en serveer!
Ideaal om te serveren bij een barbecue, picknick of tuinfeestje!
Wat is een Frosé?
Simpel gezegd is een Frosé bevroren, gemengde rosé. Iedereen geeft echter zijn eigen draai aan deze bevroren cocktail met toevoegingen als bevroren fruit, suiker en zelfs andere sterke drank zoals wodka.
Donkere en fruitige rosés zijn ideaal voor Frosés omdat ze een diepere smaak hebben die bestand is tegen verdunning en vermenging met andere ingrediënten. Het behoudt zijn smaak en vult toevoegingen aan.
Variaties
Gebruik je favoriete fruit. Je kunt je frosé maken met alleen aardbeien, frambozen, watermeloen of een combinatie hiervan. Bevroren perziken zijn ook een goede optie.
In plaats van agave of honing kun je suikersiroop gebruiken, of het opfleuren met deze vlierbloesemsiroop.
Maak een extra boozy Frosé. Voeg een scheut(je) van je favoriete wodka, witte rum of tequila toe tijdens het blenden.
Nog meer zomerdrankjes
Als je op zoek bent naar meer verfrissende drankjes, bekijk dan eens deze recepten:
Aperol Float met frambozen
Mandarijn Gin Spritzer
Tinto de verano
Zomerse Portonic cocktail
Witte tropische sangria
Agua de Valencia
Sgroppino
Tips:
Deze slushie op basis van wijn is niet compleet zonder bevroren fruit. Neem het verse fruit dat je hebt geselecteerd en doe het in een luchtdichte container en vries het minstens 3 uur in. Leg ze in een enkele laag zodat ze niet aan elkaar plakken. Je kunt ook bevroren fruit kopen om tijd te besparen.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.
Mark Bevelander
juni 11, 2016 @ 4:31 pm
Goed idee, prima recept. Lekker!