Eén van mijn favoriete ontbijtrecepten aller tijden: Eggs Benedict met gerookte zalm! De zelfgemaakte Hollandaisesaus is voor sommigen een uitdaging, daarom heb ik daar een makkelijker alternatief voor gemaakt.
Voeg een knapperige, geroosterde beschuitbol, gerookte zalm, verse bieslook en een gepocheerd ei toe en je bent helemaal klaar voor een geweldige ochtend! Het is het perfecte weekendbrunch- of ontbijtrecept! Een echte traktatie.

 

Eggs Benedict

 

Hallo lekkerste brunchrecept ooit uitgevonden! Als je nog niet weet wat je voor je lief of jouzelf gaat maken in het weekend, maak dan Eggs Benedict.
Dit Amerikaanse ontbijt bestaande uit een gepocheerd ei met een romige Hollandaise saus op een muffinbolletje met ham heb ik voor het eerst gegeten in Amerika. Ik vond het toen zo lekker en moest ervoor oppassen dat ik het niet elke morgen at.
Het is een echt verwenontbijt wat je als ontbijt, brunch of lunch kunt serveren op speciale weekenden of feestdagen zoals Pasen.
En met deze tips kan jij het ook zelf thuis maken.

Eggs Benedict met gerookte zalm:

 

Eieren pocheren

 

Het pocheren van eieren kan lastig zijn, maar het is essentieel voor de perfecte Eggs Benedict. Het belangrijkste is dat je super verse eieren gebruikt!
Zorg ervoor dat je witte azijn aan het water toevoegt en een draaikolk maakt met een garde voordat je de eieren toevoegt. Pocheer de eieren tot het eiwit stevig is en de dooiers nog vloeibaar zijn.
Je kunt de eieren van tevoren pocheren en dan vlak voor het serveren even opwarmen in warm water.

 

Zo doe je het:

Vul een grote kom met water en ijs. Pocheer één ei (draai het water in de pan en laat het er voorzichtig in vallen om de mooiste eieren te krijgen) gedurende 2 minuten. Haal het ei met een schuimspaan uit de pan en leg het in het ijswater. Herhaal dit met alle overige eieren die je nodig hebt.
Wanneer je bijna klaar bent om uw gerookte zalm Eggs Benedict te serveren, brengt je eenvoudig een pan met water aan de kook. Giet het water af waarin de eieren zijn bewaard en laat ze in één keer in het water vallen. Laat ze 2 minuten koken en haal ze dan met een schuimspaan uit de pan.

 

Tips:

 

Serveer onmiddellijk: Eggs Benedict met gerookte zalm wordt het lekkerst onmiddellijk geserveerd als de saus nog warm is en de eieren nog vloeibaar zijn.

In plaats van met gerookte zalm, kan je het ook serveren met een plakje ham of gebakken ontbijtspek.

Meer heerlijke recepten voor bruncheieren vind je hier.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Eggs Benedict met gerookte zalm: