De nieuwe hype op social media is nu echt de Dalgona koffie. Een stevig koffieschuim die je op een glas melk serveert. Deze melk kan ijskoud of warm zijn. En jij kunt thuis deze Dalgona koffie zelf maken. Hiermee maak je de lekkerste romige ijskoffie!
Waarschuwing vooraf; het is verslavend!
Dalgona
De nieuwste foodtrend heet dus Dalgona. Deze koffie hype komt uit Zuid-Korea. Daar postte een Youtube influencer een video waarin hij deze koffie maakte. Dit ging viraal en nu maakt iedereen deze koffiecrème.
Wat is het? Het is een glas melk met daarop een schuimige koffiecrème erop.
En het is super simpel te maken, je klopt gelijke delen instant koffiepoeder, suiker en heet water schuimig op. Een soort goddelijk lekkere cappuccino 2.0.
Het is belachelijk simpel te maken en het lijkt wel magie, dat je deze producten met elkaar mengt en dan zoiets lekkers tevoorschijn tovert (zie foto’s in gallery).
Ik heb een deel van de crème laten staan om te kijken wat ermee gebeurt. Lijkt me ook lekker om dit te gebruiken om bijvoorbeeld als icing op een taart of cake. Wordt vervolgd dus.
Ik heb de dalgona ook geserveerd op een overnight oats en op een glas met Amarula vanille met ijsblokjes, dit was ook te lekker. Probeer ook eens deze heerlijke Dalgona koffie panna cotta en Dalgona mokka mousse.
Zomers is het heerlijk om koud te drinken. Het koffieschuim blijft op de melk liggen en is wat lastig mengen door de koude melk.
Ik ga het nog proberen met warme melk, denk dat je de crème hier heerlijk doorheen kan roeren.
Je hebt dus wel instant koffiepoeder nodig en als je een pot koopt, dan kan je dit vaker maken. Deze koffiepoeder kan je sowieso voor verschillende recepten gebruiken. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze heerlijke Mokka vegan meringues of Mokka en cacao proteïne smoothie? Zoek op de site maar onder mokka en je vindt nog meer recepten.
Ik ben gek op koffie en koffierecepten, deze Chai koffie latte, Koffieboter en Koffie ijslolly’s zijn ook te lekker.
Tip:
Gebruik een plantaardige melk* en agavesiroop voor een vegan koffie.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.
Helga Werkman
maart 3, 2023 @ 11:28 am
Hallo , ik wil dit graag als topping gaan gebruiken voor een brownie , wat gebeurde er met de overgebleven crème die u heeft achter gehouden ? Bleef het 1 dag stabiel? Alvast bedankt!
Vr.groet Helga
Hanneke de Jonge
maart 3, 2023 @ 12:14 pm
Hoi Helga, dat lijkt me erg lekker. Zorg er wel voor dat de brownies goed afgekoeld zijn voordat je ze aftopt met de dalgona. Ik zou de dalgona vlak voor het serveren maken en het dan op de brownies lepelen of spuiten. Na verloop van tijd zakt de dalgona toch wel in, dus niet lang houdbaar helaas.
Hoop dat je hier wat aan hebt. Groetjes, Hanneke