Chocolade Pindakaas Fudge

Als kind was ik gek op snickers, chocolade gecombineerd met pinda’s. Zoet en toch iets zoutig, heerlijk vond ik het. Nu eet ik geen snickers meer, maar af en toe kan je snakken naar die smaken. Zo maak ik af en toe chocoladefudge met chocolade en gecondenseerde melk. En op een avond dacht ik, laat ik er wat pindakaas doorheen roeren. Nou ik kan je verklappen dat deze Chocolade pindakaas fudge lekker geworden is.
Natuurlijk kan je hiervoor ook melk chocolade of witte chocolade gebruiken, maar ik pak meestal wat voorradig is in huize Culinea. Dus pure chocolade met pindakaas met stukjes noot.

Ben je ook zo gek op de smaak van snickers? Probeer dan ook eens deze Cacao Pindakaas Smoothie

Chocolade pindakaas fudge. Waarschuwing vooraf! Niet maken deze Chocolade pindakaas fudge. Het is veel te lekker en verslavend.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 2 uur 15 minuten
Gang Zoete lekkernijen
Keuken Amerikaans
Porties personen

Ingrediënten
  

  • 350 gr pure chocolade
  • 1 blik (400 gr) gecondenseerde melk
  • 150 gr pindakaas met stukjes noot

Instructies
 

  • Leg bakpapier in een vierkante bakvorm van 22 cm.
  • Hak de chocolade fijn.
  • Verwarm in een grote pan op laag vuur de gecondenseerde melk en meng hierdoor de chocoladestukjes en laat dit smelten. Voeg dan de pindakaas toe. Roer alles goed door elkaar.
  • Haal de pan van het vuur af en giet het mengsel in het bakblikje.
  • Laat afkoelen voordat je het minimaal twee uur in de koelkast zet om op te stijven.
  • Snijd de fudge in 36 stukjes. Je kunt de fudgeblokjes het beste in de koelkast bewaren.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating