Gebruik voor deze Chocolade banaan muffins superrijpe bananen, zodat de muffins lekker zoet worden hierdoor. Je kunt in plaats van volkoren tarwebloem ook glutenvrij bakmeel gebruiken. Ik heb agavesiroop gebruikt, maar je kunt ook honing gebruiken voor deze muffins. Heerlijk als ontbijt of tussendoortje voor de lekkere trek.
Probeer ook eens deze Chocolade Chai muffins
Chocolade banaan muffins. Deze muffins zijn heerlijk als ontbijt of tussendoortje voor de lekkere trek. Ik heb volkoren tarwebloem gebruikt.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 25 minuten min
Gang Ontbijt, Tussendoortje, Zoete lekkernijen
Keuken Amerikaans
Porties 12 personen
Ingrediënten
- 3 eieren
- 120 ml agavesiroop
- 1 el vanille extract
- 200 ml Griekse yoghurt
- 3 rijpe bananen
- 125 gr volkoren tarwebloem
- 40 gr cacaopoeder
- 1 el bakpoeder
- snufje zout
- 120 gr pure chocolade, gehakt
Instructies
- Verwarm de oven voor 180˚C.
- Leg de papieren muffinvormpjes in het muffin bakblik.
- Klop in een grote kom de eieren goed schuimig, voeg de agavesiroop, vanillesuiker en yoghurt toe en klop nog 1 minuut. Pel de bananen en prak ze fijn. Klop dit door het eimengsel.
- Voeg dan de bloem, cacaopoeder, bakpoeder en het zout erbij en meng dit goed door elkaar met een spatel. Meng als laatste voorzichtig 2/3 van de chocoladestukjes erdoor.
- Verdeel het beslag over de vormpjes in het muffinblik en top ze af met een paar stukjes chocolade. Schuif het bakblik in de voorverwarmde oven en bak de muffins 25-30 minuten.
- Controleer met een satéprikker of ze gaar zijn, komt hij er droog en schoon uit dan zijn de muffins klaar. Haal de muffins uit de oven en laat ze afkoelen.