Chirashi of Chirashi bowl lijkt op een Poke bowl of Sushi bowl, maar is net weer iets anders. Het is een Japans gerecht in een bowl, met rijst en als topping veel verschillende soorten vis. Dit kan rauwe (sushi kwaliteit) zalm of tonijn zijn, maar ook gerookte vis, garnalen of zelfs kaviaar. Daarbij worden ook verschillende soorten groenten geserveerd (rauw of gekookt), zeewier of zelfs een gekookt eitje. Een gemengde kom dus, met lekkers erin naar eigen keuze. Meestal wordt er wel sushirijst gebruikt in deze bowl, maar ik had nog wat gekookte Basmati rijst in de koelkast staan en heb daarom deze rijst gebruikt.
Verder kan je nog als topping gebruiken: wortels, spinazie, rode ui, paddenstoelen, kiemgroenten, bamboescheuten en/of zeewier.
De rijst wordt wel altijd aangemaakt met rijstazijn, sojasaus, sesamolie, etc.
Het recept voor de ingemaakte radijsjes kan je hier vinden. Natuurlijk kan je ook rauwe radijsjes gebruiken.